Hyppää sisältöön

Jaana Nyström on Revontuli Golfin kohdeopas: ”Kunnoltaan parhaita kenttiä koko Suomessa”

Jaana Nyström opastaa ja viihdyttää oman seuran pelaajia ja vieraita Revontuli Golfissa omaan jäljittelemättömään tyyliinsä

Hankasalmella sijaitsevan golfkeskuksen seuran puheenjohtaja asuu koko kauden kentän laidalla , ja hakeutuu aktiivisesti vieraspelaajien oppaaksi ja seuraksi kierrokselle.

Useimmilla kotimaisilla kentillä on jäsenistössä  tai henkilökunnassa henkilöitä, joiden läsnäolo ja toiminta ovat ratkaisevan tärkeitä koko golfyhteisölle

Jaana Nyström on tällaisesta henkilöstä malliesimerkki.

Helposti lähestyttävä ja innostava.

Ne ovat määritelmät, joka tulevat nopeasti mieleeni tavatessani Jaana Nyströmin kasvotusten GoExpo Golfissa Revontuli Golfin osastolla.

Seuran puheenjohtaja markkinoi innostavalla tavalla messuväelle Hankasalmella sijaitsevan lomakeskuksen ja golfkentän palveluita.

Sirkka Kinnusella ja Jaana Nyströmillä on yhteneväiset näkemykset Rervontuli Golfin kehittämiseksi.

Sirkka Kinnusella ja Jaana Nyströmillä on yhteneväiset näkemykset Rervontuli Golfin kehittämiseksi.

”Kenttä oli edelliskaudella kunnoltaan yksi parhaista Suomessa, tunnelma Revontulen mukavuusalueella on todella lämmin ja leppoisa, sielu lepää”, kuvailee Nyström golfkeskusta, jossa hän pitää majaa asuntoautossaan läpi kauden.

Sukujuurilla ja aiemmalla työhistorialla on Nyströmin tapaan toimia suuri vaikutus. 

Iloinen, toimelias ja välitön karjalaisluonne paistaa läpi. Hänen äitinsä  syntyi Sortavalassa ja eli lapsuuttaan Käkisalmella nykyisen rajan takana.

Jaana Nyström on nähnyt maailmaa ja oppinut ulkomaisilla työkomennuksillaan selvittämäään asiansa kymmenellä eri kielellä. 

Hän aloitti golfin sattuman kautta 1989 Thaimaassa Aurinkomatkojen matkaopasvuosinaan.

”Ostin kirjan ”how to play golf”, menin rangelle ja aloitin lyömisen ohjeiden mukaisesti. Koukutuin lajiin kerralla.”

Suomeen palattuaan hän siirtyi  Helin Matkat -matkatoimistoon ja jatkoi golfharrastustaan Jyväs Golfissa.

Kova työtahti vaati raskaan veron, Nyström sairastui työpohjaiseen masennukseen ja jättäytyi toviksi pois työelämästä.

1,5 miljoonaa seurajaa sosiaalisesssa mediassa

Tervehdyttyään hän osallistui yrittäjyyyskurssille, aktivoitui sosiaalisessa mediassa ja innostui etenkin Googlen vuonna 2011 lanseeraamasta Google+ -palvelusta.

Nyström otti vapaahtoisena isoa roolia uuden palvelun käytön ja asetusten ohjeistusten tekijänä suomeksi ja englanniksi.

Google havaitsi tämän, kutsui Nyströmin pääkonttoriinsa Kaliforniaan ja nimitti hänet Top Contributor -asiantuntijakseen, suositellen suomalaisen seuraamista uusille käyttäjilleen.

Jaana Nyströmistä kasvoi ilmiö Google+ -palvelussa, jossa hänellä oli syksyllä 2016  yli 1,5 miljoonaa seuraajaa.

Oheisella videolla radiohaastattelussa Jaana Nyström valottaa  taustaansa sekä elämänmuutostaan yksinyrittäjäksi ryhdyttyään.

 Vuonna 2018 Nyström oli Google+ -palvelun seuratuin suomalainen ja Keski-Suomen seuratuin sometähti. Google+ -palvelu lopetettiin vuonna 2019.

Kesät Revontuli Golfissa 

Nykyisin Nyström toimii monille yrityksille sisällöntuottajana sosiaaliseen mediaan. Tähän hän ei erillistä konttoria tarvitse. Talvikaudet Nyström viettää enimmäksen lämpimissä maissa harrastaen golfin lisäksi muun muassa sukellusta

”Koko golfkauden asun ja työskentelen golfaamisen ohessa Revontulessa. Asuntoautoni on noin 300 metrin päässä ykköstiiltä, mies pitää asuntoa Jyväskylässä, josta hän ajelee Hankasalmelle vapaa-aikoina”, Nyström kertoo.

Kesäasunto ja konttori samassa tilassa Revontuli Golfin luonnonrauhasssa

Kesäasunto ja konttori samassa tilassa Revontuli Golfin luonnonrauhasssa

30 vuoden mittaisessa golfin harrastamisessa oli viiden vuoden tauko selkävammojen vuoksi. Kaudesta 2018 alkaen hän on vaikuttanut Revontuli Golfissa, jossa seuran puheenjohtajan nuija on ollut 58-vuotiaan yksinyrittäjän hallussa keväästä 2019. 

”Golf on rakas harrastus ja ihmisten kanssa toimiminen minulle luontaista. Osallistun monin tavoin golfyhteisön ja pelaamisen nautinnon kehittämiseen. Meillä on varsin mukava ja positiivinen ilmapiiri, johon uuden jäsenen ja vieraspelaajan on helppoa tulla mukaan.”

Jaana Nyström on puheenjohtajista yksi aktiivisimmista, luultavasti jopa ahkerin vieraspelaajien bongaaja ja peliseuralainen. Hän laittaa keskimäärin 3-4 kertaa viikossa nimensä ryhmään, jossa on pelaajia muista golfseuroista.

Roolia voi hyvin verrata matkaoppaan sekä sosiaalisesssa mediassa tietoa ja kokemusta jakavan henkilön toimintaan.

”Vieraspelaajien kanssa käydyt keskustelut ja saatu palaute auttavat meitä kehittämään tuotteitamme entistä paremmiksi. Ja paikallisen pelaajan kanssa kiertäminen antaa usein vieraankin pelikokemukseen lisää sisältöä.”

Kentän kunto kestää vertailun kovassakin seurassa

Golfkierroksia Jaana Nyström pelaa kauden mittaan noin 100, joista neljäsosan kotimaan muilla kentillä.

”On tärkeää käydä hakemassa muilta oppia ja näkemystä, yhteisiä kokemuksia vaihtamalla koko ala kehittyy. Revontulen omistajia, Kinnusen perhettä  on syytä kiittää siitä, että he ymmärtävät kentän kunnon tärkeyden ja panostavat siihen pitkäjännitteisesti.”

Revontuli Golfin molemmin puolin on järvi.  Kasteluvedestä ei tule koskaan puutetta, josta on valtava hyöty kentänhoidossa.

Revontuli Golfin kentänhoidosta on vastannut vuodesta 2006 asti Harri Teittinen

Revontuli Golfin kentänhoidosta on vastannut vuodesta 2006 asti Harri Teittinen

Kentän ensimmäinen puolisko pelataan links-tyyppisellä alueella, sisääntulossa on myös tyylikkäästi metsämaisemaan sijoitettuja väyliä.

”Revontulen kenttä on vaihteleva ja monipuolinen. Harrastaja ja kokemattomattomampikin ensikertalainen palaa kierrokselta useimmiten positiivisesti yllättyneenä. Meillä käy paljon hyviä, pitkälyöntisiä nuoria pelaamassa, haasteita löytyy enemmän kuin ensisilmäyksellä vaikuttaa”, Nyström tietää.

”Lomakeskuksen moninaiset palvelut ovat kilpailuvalttejamme. Ravintolat, järvimaisemat, savusaunat, tanssilava, keilahalli sekä erittäin monipuoliset majoituspalvelut antavat sytykettä vapaa-ajanviettoon sekä yöpymiseen Revontulessa”, Jaana Nyström muistuttaa.

Keski-Suomen pimein kunta ja revontulet

Keski-Suomessa sijaitsevan lomakeskuksen nimi Revontuli herättää usein kysymyksiä ja keskustelua vieraiden ja taustaa tuntemattomien kanssa.

Revontulen "isäntä" Markku Kinnunen toimii yleismiesjantusena  kentän palveluiden pyörittämisessä.

Revontulen ”isäntä” Markku Kinnunen toimii yleismiesjantusena kentän palveluiden pyörittämisessä.

”Hankalmella on taivaalla revontulia. Tiesitkös muuten, että  Revontulien tutkimuskeskus  sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä kentästä. Hankasalmi on tutkimustenkin mukaan Keski-Suomen pimein paikka, vähiten valosaastetta”, Nyström avaa Revontuli-nimen taustaa asiaa tuntemattomalle.

”Revontulen lomakeskuksen sijainti sivussa suurista kaupungeista luo rauhan, luonto ja monipuoliset harrastusmahdollisuudet golfin ohella ovat käden ulottuvilla. Sloganimme mukaisesti olemme mukavuusalueella, jonne voi tulla juuri sellaisena kuin on. Täällä ei kalsarien tarvitse olla tärkissä.”

Maaliskuun toisella puoliskolla golfkauden käynnistymiseen liittyy korona-viruksen johdosta epävarmuustekijöitä ympäri Suomen.

Siinä vaiheessa kun tilanne paranee ja Revontuli Golf avaa kenttänsä, kannattaa Hankasalmella vierailu ottaa harkintaan. Samoin tiedustelu Jaana Nyströmille tai caddiemasterille siitä, ehtisikö runsaalla  elämänkokemuksella ja tunneälyllä varustettu Nyström mukaan kierrokselle.

Revontulen lomakeskus ja golfpalvelut ovat toistaiseksi suljettuina. Kevään etenemisen osalta kentän avaaminen voisi ajoittua huhtikuun lopulle, mutta korona-viruksen vaikutuksesta tilanne on luonnollisesti hyvin epävarma.

Revontuli Golf on on mukana GoGolfin kampanjassa, ”Support your favorite golf course.” 

Kauden 2021 loppuun asti käytössä olevat  green feet maksavat yksittäin ostettuina 30 euroa,  neljän hengen ryhmälle 90 euroa.

Support your favorite golf course

Revontuli Golf

Jaana Nyström sähköposti

Etsi luettavaa