Jaakko Mäkitalosta PGA:n mestari 2018 – Antti Vaalas ”pappasarjan voittoon”

Jaakko Mäkitalo kiri muut kiinni ja ajoi ohi kilpailun ratkaisuhetkillä

Alastaro Golfin Jaakko Mäkitalo sai torstaina nimensä arvokkaaseen kiertopalkintoon, kun hän voitti ammattilaisgolfjärjestö PGA:n mestaruuden Audi PGA Finland Championship -kilpailussa. Mäkitalon kolmen kierroksen yhteistulos Hirsala Golfissa pelatussa kilpailussa oli -3 (69–76–68). Voitostaan hän ansaitsi 2650 euroa. Kilpailussa toiseksi tuli Peter Erofejeff (par), ja kolmas oli Niclas Hellberg (+1). PGA:n seniorijäsenten mestaruuskilpailussa Kytäjä Golfin Antti Vaalas (81–79, +16) otti ylivoimaisen voiton.

PGA:n mestaruus oli Jaakko Mäkitalon pitkän ammattilaisuran ensimmäinen, ja kokenut pelimies arvostaa voittoa todella korkealle.

”Tämä on niitä kilpailuja, jonka haluaa nimenomaan voittaa, eikä muilla sijoituksilla ole niin väliä. Vaikka tässä rahapalkinnoista pelataankin, niin nimen saaminen tuon pokaalin kylkeen tuntuu hienolta”, Mäkitalo sanoi.

Mäkitalo lähti päätöspäivään viisi lyöntiä Erofejeffin takaa. Lähes virheetöntä peliä esittänyt Mäkitalo ajoi Erofejeffin eron kiinni takaysin puolivälissä, mutta vahvasti pelannut Hellberg oli vielä hänen edellään tuloksissa. Hellbergin loppukierros oli kuitenkin synkkä: hän pelasi viimeiset kuusi reikää tulokseen +5. Mäkitalo taas pelasi vahvasti loppuun asti, ja viimeisen reiän bogey oli vain kauneusvirhe muuten hienossa tuloskortissa.

”Tänään oli tämän kilpailun ensimmäinen kunnon golfpäivä. Ensimmäisen päivän pelasti puttaaminen, toisen päivän pilasi puttaaminen, mutta tänään oli sellainen päivä, ettei ennen viimeistä väylää bogey ollut lähelläkään. Ja viimeisellä tein vesiesteen kautta hyvän bogeyn. Tämä päivä oli sellaista minulle tyypillistä hyvää lyömistä”, Mäkitalo kertoi kilpailustaan.

Hirsalassa pelattiin hienokuntoisella mutta vaikealla kentällä, joka erotteli pelaajat rankalla kädellä toisistaan. Mäkitalon kommentit kentästä olivat pelkästään positiivisia.

”Pelasimme ensimmäistä kertaa tällä kaudella ilman siirtosääntöä, eli väylät olivat täydellisessä kunnossa. Minulla ei ollut koko kilpailussa kertaakaan sellaista tilannetta väylällä, että pallo olisi maannut huonosti. Kenttä saa arvosanaksi täyden kympin!” Mäkitalo suitsutti.

Mäkitalo on pelannut alkukaudesta ahkerasti, ja nyt kahden lapsen isä ajatteli ottaa muutaman viikon hieman rauhallisemmin. PGA:n kilpailukalenterissa on seuraavaksi reikäpelin SM-kilpailut, jotka pelataan heinäkuun ensimmäisellä viikolla Suur-Helsingin Golfissa.

Seniorimestari Antti Vaalas muistelee, että edellisen kerran nimeä kaiverrettiin pokaaliin jo pidemmän aikaa sitten.

”Ehkä joskus 90-luvun alussa SHG:n kentän avajaiskisassa”, Antti muistelee. Vaalas palasi nopeasti maanpinnalle, sillä matka jatkui Hirsalasta suoraan Kurk Golfiin vetämään golfkursseja.

Linkki tuloksiin: PGA Mestaruus