Hyppää sisältöön

Jättidokumentti Tiger Woodsista ilmestyy Mastersin alla – pohjautuu kohua herättäneeseen elämäkertaan

Tiger Woods ei puhu itse marraskuussa julkaistavassa dokumentissa.

Tiger Woodsista julkaistaan Masters Tournamentin aikaan neljä tuntia pitkä dokumentti, joka pohjautuu Tiger Woodsin ansiokkaaseen elämäkertaan.

Tiger Woodsista on tulossa Armen Keteyianin ja Jeff Benedictin kirjoittamaan elämänkertaan ainakin osittain perustuva dokumentti. Dokumentissa käydään tiettävästi läpi paitsi Tigerin uran huippuhetkiä myös skandaaleja.

Kirjailijakaksikko on toiminut myös dokumentin tuottajina. Elämänkertakirjaa varten he haastattelivat yli 250:tä ihmistä. Tiger Woods -nimistä kirjaa pidetään yhtenä syvääluotaavimmista Tiger Woodsia käsittelevistä teoksista. Molemmat miehet ovat arvostettuja toimittajia ja tv-tuottajia.

Keteyian kertoi aikoinaan, että pääsyy kirjan kirjoittamiseen oli se, että he halusivat saada vastauksen kysymykseen: kuka on Tiger Woods. Kirjaa kehuttiin aikoinaan viljalti, mutta siinä paljastui myös joitakin asiavirheitä. Kirjailijat ovat puolustautuneet sillä, että virheet eivät olleet merkittäviä.

Woods itse ei osallistunut lainkaan kirjan tekoon. Hän ei myöskään ole äänessä dokumentissa.

Keteyian kertoi valmisteilla olevasta dokumentista toukokuun lopulla New York Times -lehden podcastissa. Hän ei paljastanut sen sisällöstä paljoa, mutta vihjasi, että dokumentti saattaa tulla ulos marraskuussa samalla viikolla, kun Masters Tournament pitäisi pelata Augustassa.

Woods puolustaa kisan voittoa. 

Woodsin värikäs elämä tarjoaa totisesti aihetta dokumenttiin.  Hänen uransa oli yhtä voittokulkua vuoteen 2008 asti, jolloin hän jäi kiinni pettämisestä. Hänen silloinen vaimonsa  Elin Nordegren hurjistui kiitospäivänä ja Woodsin ajaessa autolla tätä karkuun kotipihaltaan, hän törmäsi palopostiin ja tieto levisi lehdistön välityksellä ympäri maailman.

Kaksoiselämän paljastuttua Tiger kulki kohusta ja leikkauksesta toiseen. Pohjakosketus sattui keväällä 2018, kun Woods jäi kiinni rattijuopumuksesta. Tuolloin totesi Woodsin uran olevan ohi.

Hän kuitenkin onnistui nousemaan takaisin golfin ehdottamalle huipulle yhdessä maailman kilpailuimmista lajeista. Woodsin voittoa vuoden 2019 Masters Tournamentissa pidetään yhtenä kaikkien aikojen come backeistä kaikki urheilulajit huomioiden.

Dokumentin pituus on neljä tuntia, ja HBO näyttää sen kahdessa erässä. Woods itse ei ole kertonut omaa kantaansa dokumentista. 

Dokumentista kertoi ensimmäisenä Suomessa Iltalehti

Etsi luettavaa