Hyppää sisältöön

Jännä kisa luvassa: Spieth ja McIlroy kärjessä

Voittoa puolustava Jordan Spieth johtaa Mastersia kahden päivän jälkeen.

Jordan Spieth lähti toiselle kierrokselle kahden lyönnin johdossa ja aluksi hän näytti karkaavan muilta. Kaikki ei kuitenkaan päättynyt puolustavan mestarin suunnitelmien mukaan.

Jordan Spieth teki birdiet väylille 1 ja 3 kasvattaen johdon viiteen lyöntiin. Viidennellä reiällä momentum kääntyi toiseen suuntaan. Neljä puttia ja tuplabogi pudotti Spiethin takaisin haastajien iskuetäisyydelle. 

Rory McIlroy tarttui hetkeen ja iski keskinkertaisena alkaneelle kierrokselle upean lopetuksen. Rory upotti birdiet väylille 13, 15 ja 16 kääntäen päivän tuloksen alle parin (71). Hän on  yhteistuloksessa -3.

Rory McIlroy teki huikean lopetuksen ja nousi Jordan Spiethin seuraksi kärkipariin.

Spieth taisteli pelinsä kanssa puuskittaisessa tuulessa. Takaysin bogit väylille 10, 16 ja 17 päästivät Rory McIlroyn vain lyönnin päähän ennen kahta viimeistä kierrosta. Spieth ja Rory lähtevät lauantain kierrokselle viimeisessä ryhmässä tuloksissa -4 ja -3. Jordan Spieth onnistui säilyttämään kärkipaikan upealla neljän metrin par putilla viimeisellä. Tuntuu kuitenkin siltä, että perjantain jälkeen energiaa on enemmän McIlroyn nurkkauksessa. 

Kärkiryhmän paikasta pelasi myös amatööri Bryson DeChambeau, joka oli kilpailua kolme alle parin ennen viimeistä reikää. Hukkina vasemmalle päätynyt avaus pakotti DeChambeaun takaisin tiipaikalle. Harmillinen triplabogi pudotti nuorukaisen yhteistulokseen par ja sijalle T8. 

Tuuli haastoi pelaajat

Perjantain tuuliset olosuhteet olivat erittäin haastavat. Vain neljä pelaajaa alitti parin ja päivän paras tulos oli 71. Myös lauantaille odotetaan tuulista säätä, joten kärjen tulostaso pysyy luultavasti parin pinnassa. Tuulen odotetaan laantuvan sunnuntaiksi, jolloin toivottavasti nähdään räiskyvää birdieilotulitusta. Vaihteleva sää viikonloppuna tuo mielenkiintoisen haasteen pelaajille, ja se lisää kilpailun jännitystä entisestään. 

Kierroksen jälkeisissä haastatteluissa Jordan Spieth puhui myös siitä, kuinka vaikeaa on pitää pää kylmänä Augustassa.

”Oli todella vaikeata pitää hermot viileänä. Se on paljon helpommin sanottu kuin tehty. Jos näytti siltä, että tunteet olivat pinnassa, kokeilkaa tätä itse, tämä golfkenttä oli vaikea”, Spieth puhui hyväntuulisena. 

”Erityisen vaikeita ovat reilun puolen metrin putit, kun olet ensin missannut ensimmäisen. Griinit ovat niin nopeat, että pyörivät tuulenpuuskat molempiin suuntiin voivat työntää putin näillä nopeuksilla ohi reiästä.”

Rory McIlroy tiesi, että takaysillä oli vain pysyttävä kärsivällisenä. Hän oli erittäin tyytyväinen päivän tulokseen ja siihen, että viikonloppu alkaa hyvistä asetelmista.

”Olen ollut ennenkin tässä tilanteessa isoissa kilpailuissa ja onnistunut. Näin minun täytyy lähestyä peliä. Tiedän, että minulla on iso viikonloppu edessä, mutta kentällä on keskityttävä jokaiseen hetkeen ja jokaiseen lyöntiin aina sunnuntai-iltaan asti”, McIlroy pohdiskeli.

Vain seitsemän pelaajaa on yhteistuloksessa alle parin. Maailmanlistan kärkinimistä Hideki Matsuyama on tuloksessa -1, Sergio Garcia ja Dustin Johnson parissa. Senioreista 58-vuotias Bernhard Langer on tuloksessa +1. Edelleen kovana kilpailijana Champions Tourilla tunnettu Langer myönsi alkuviikosta uskovansa jopa voiton mahdollisuuteen jos kaikki menee täydellisesti. 

Kuvat: Getty Images

Etsi luettavaa