Hyppää sisältöön

Jälleen uusi nuori voittaja PGA Tourilla

Berger ansaitsi PGA Tourin vuoden tulokkaan palkinnon kaudella 2015 ja tällä viikolla hän onnistui uran ensimmäiseen voittoon.

Daniel Bergerin nousu PGA Tour voittajaksi tuntui olevan vain ajan kysymys. Vaikka 23-vuotiaan amerikkalaisen peli on vielä ailahtelevaa sijoittui hän viime kaudella kahdesti kakkoseksi ja FedEx Cup pisteissä sijalle 11.

Sunnuntaihin lähdettäessä kärki oli melko tiivis. Voittoa tavoitteli joukko varteenotettavia pelaajia kuten Phil Mickelson, Steve Stricker ja Brooks Koepka. Kolmikko jakoi lopulta kakkossijaa yhteistuloksella -10. Kaukana kärjen edellä pelannut Dustin Johnson näytti pelikuntonsa sunnuntaina iskemällä tuloksen 63 (-7). Yhteistuloksella -9 Johnson sijoittui yksin neljänneksi edellämainitun kolmikon taakse. 

Daniel Berger (-13) nousi sunnuntaina muiden edelle. Kierroksen alku oli vaikea ja sisälsi useamman epäonnistuneen rautalyönnin. Berger onnistui kuitenkin minimoimaan vahingot hyvällä lähipelillä ja sai svingin rytmistä kiinni etuysin lopulla. Birdiet väylille 6, 9, 12, 14 ja 15 siivittivät voittoon kolmen lyönnin erolla. 

Vaikka Berger puttasi loistavasti sunnuntaina oli voitto tilastollisesti upean pallonlyömisen ansiota. Omintakeisella svingillä pelaava Daniel oli kilpailun ykkönen pallonlyömisessä (Strokes Gained: Tee to Green) ja lähestymisissä (Strokes Gained: Approach to the Green). Berger oli loistava myös avauksissa sijoittuen Strokes Gaiden: Off the Tee tilastossa viidenneksi. Puttitilastossa Berger oli yhdeksästoista. 

Steve Stricker, Brian Gay, Russell Henley ja Seung-Yul Noh ansaitsivat sijoituksillaan paikan tämän vuoden Open Championshipiin. 

Leaderboard

Etsi luettavaa