Hyppää sisältöön

Isosaari Golf & Yacht Club on uusi seura Suomen golfkartalla – pelaa uusittu Isosaaren golfkenttä ensimmäisten joukossa

Isosaari Golf & Yacht Club on uusimpia golfseuroja Suomessa.

Isosaari Golf & Yacht Clubiin voi liittyä, vaikka ei omistaisi jahtia tai venettä ylipäätään. Jäsenmaksu sisältää pelioikeuden kentälle, ja osa siitä lahjoitetaan Itämeren suojelutyöhön. Uusittu GoGolf Isosaari aukeaa 29.6.

Suomen Golfliitto hyväksyi helmikuussa kolme uutta jäsenseuraa. Yksi uusista tulokkaista on Isosaari Golf & Yacht Club, joka toimii GoGolf Isosaaren kentällä. Yhdeksänreikäinen par 3 -kenttä sijaitsee saaressa Helsingin edustalla.

Golfia puolustusvoimain käytössä olleella saarella on harrastettu 80-luvulta lähtien, mutta virallista golfseuraa ei sen yhteyteen koskaan perustettu. Saari oli siviileiltä suljettu, ja golfin harrastaminen kantahenkilökunnan ja satunnaisten arvovieraiden ajanvietettä.

Tilanne on sittemmin muuttunut. Kenttä muuttui jokunen vuosi sitten avoimeksi kaikille. Viime elokuussa sen operoimisesta siirtyi vastuu GoGolfille.

Sittemmin kenttää on kehitetty viime vuodesta lähtien monella tavalla.

”Uusista viheriöistä tuli hienot”

GoGolf Isosaari avaa neljä uutta viheriötä ja väylää tulevana tiistaina

GoGolf Isosaari avaa neljä uutta viheriötä ja väylää tulevana tiistaina

Juha Tuukkanen

Kesäkuun 29. päivä vietetään uudistetun Isosaaren golfkentän avajaisia. Tuolloin uudet neljä reikää ovat innokkaimpien pelattavissa. Avajaispäivän pelipaketit ovat nyt myynnissä, joten sinulla on mahdollisuus kiertää kenttä ensimmäisten joukossa..

Uudet reiät on suunnitellut Lassi Pekka Tilander, joka on Suomen arvostetuin kenttäsuunnittelija. Kentällä on tehty muutenkin pieniä uudistuksia Tilanderin suunnitelmien mukaisesti.

”Uusilla rei’illä on tehty kentästä turvallisempi suhteessa muihin saarella liikujiin. Mielestäni uusista viheriöistä tuli hienot. Ne ovat hieman suurempia ja muodokkaampia kuin alkuperäiset, mutta sopivat hyvin yhteen kentän hengen ja vanhojen viheriöiden kanssa”, sanoo Tilander.

Isosaaren golfpäivään mahtuu mukaan 40 nopeinta. Gogolfareille hinta on 69 euroa, muille 89 euroa. Hintaan sisältyy pääsy uudistuneen kuljetukset Helsingistä Isosaareen ja takaisin sekä saunan ja lohikeiton.

Voit ostaa lipun Isosaaren avajaisiin GoGolfin verkkokaupasta.

”Seura elävöittää golfkentän toimintaa”

Golfseuran perustaminen on yksi tärkeä palanen Isosaaren golfkentän uutta tulemista.

”Isosaareen haluttiin oma seura elävöittämään golfkentän toimintaa ja kasvattamaan saaren tunnettuutta golfareiden keskuudessa. Veneilyn yhdistäminen on luonteva lisä, kun kenttä sijaitsee upealla saarella Helsingin edustalla”, perustelee Juha Tuukkanen.

GoGolf Operations Oy:n toimitusjohtaja Tuukkanen on myös Isosaari Golf & Yacht Clubin toiminnanjohtaja.

”Seura järjestää tapahtumia jäsenille ja yhteistyökumppaneille. Myös avoimia tapahtumia on luvassa. Isosaaressa yhdessäolo ja hauskanpito on keskeisessä roolissa. Saaresta ei ole koskaan kiire pois pelikierroksen päätyttyä”, hän sanoo.

Osta jäsenyys, suojele Itämerta

Isosaaren jäsenyys maksaa 249 euroa. Jäsenmaksuun sisältyy pelioikeus golfkentällä. Lisäksi jäsenmaksusta peräti 50 euroa lahjoitetaan Itämeren suojeluun Baltic Sea Action Groupin kautta.

Tuukkanen naurahtaa, että golfseuraan liittyminen on sallittua ja suotavaa, vaikka ei omistaisi edes soutuvenettä saati suurempaa vesiliikennevälinettä.

”Jahtia ei tarvitse omistaa. Tärkeämpää on tuntea yhteenkuuluvuutta Itämeren ja merellisen Helsingin kanssa”, hän muistuttaa.

Isosaareen pääsee pelaamaan golfia kesäisin kulkevilla yhteysaluksilla toukokuun puolestavälistä syyskuun puoleenväliin, joten omaa venettä ei tarvitse omistaa edes kotikentälle pääsemiseksi. Kuljetuksista vastaa Suomen Saaristokuljetus Oy.

Seuraan voi liittyä maksamalla jäsenmaksun GoGolfin shopiin.

Etsi luettavaa