Hyppää sisältöön

Isosaaren viheriöt ovat mainiossa kesäkunnossa: ”Kenttä maistuu erityisen hyvin golfareille, jotka kiinnittävät huomiota luontoon”

Helsingin edustalla sijaitsevan GoGolf Isosaaren vastaava kentänhoitaja Lotta Järvimaa on onnistunut loistavasti viheriöiden kuntoon saattamisessa. Suomen idyllisimpiin kuuluvan saarikentän vilkkain sesonki käynnistyy juhannuksesta, josta eteenpäin Kauppatorilta pääsee saarelle keskiviikosta sunnuntaihin.

Neljän tunnin mittainen sunnuntairetki Isosaareen tuntui taas onnistuneelta minilomalta.

Yhdeksän reiän kierroksen lisäksi kiireettömään luontoretkeen sisältyi lounas Helsingin viihtyisimpiin kuuluvalla ravintolan terassilla. sekä virkistävät merimatkat kahteen suuntaan.

Isosaari säilyi talvella pitkälti sijainnistaan johtuen lähes kaikki Suomen kenttiä koetelleilta taudeilta ja tuhoilta.

Saarikentän viheriöiden mainostettiin olevan hienossa kunnossa, ja tämä piti sunnuntain kokemuksen perusteella täysin paikkansa.

Nautintoa lisäsi sekin, että par 3-kentällä väyläalueet ja viheriöiden ympäristöjen karheikot ovat kunnossa.

Viheriöitä voi kehua erinomaista paremmiksi, tasalaatuisiksi . Putattavuuden osalta virheettömiksi.

Lotta Järvimaa viihtyy Isosaaressa läpi kauden

Kentänhoitaja Lotta Järvimaa aloitti työskentelyn Isosaaressa kesällä 2020, alkanut kausi on täten toinen kokonainen.

”Meillä oli onnea siinä, että yhtä lukuunottamatta kaikki viheriöt olivat talven jäljiltä ruohon osalta hengissä”, hän iloitsee.

Edellisvuonna uutena käyttöönotetun ykkösen viheriö oli sunnunntaina uudelleen kylvön takia harson alla, mutta mainiossa pelikunnossa.
KUVA: TEEMU TYRY

”Kovasti olen GoGolf Operations -tiimin kanssa ja heidän opastamaan tehnyt töitä viheriöiden kanssa, sekä siistinyt entisestään upeaa rantamiljöötä, johon kenttä on rakennettu”, Järvimaa kertoi sunnuntaina työntekonsa ohessa.

Jatkuvasti hyväntuulinen Järvimaa on melkoinen energiapakkaus, joka kantaa operatiivisella tasolla kokonaisvastuuta paitsi kentänhoidosta saarella, myös asiakkaiden vastaanotosta ja viihtyvyydestä.

Oletko kutsumustyössäsi?

”Näin voisi hyvin sanoa. Työ palkitsee tekijäänsä. Näen jatkuvasti työn tulokset kentällä. GoGolf tiimi antaa täyden tuen sekä jatkuvaa koulutusta. Asiakkaat tulevat hyväntuulisina saarelle, lähes poikkeuksetta lähtevät myös monta elämystä rikkaampina takaisin.”

”Tunne esimerkiksi siitä, kun näkee kylvämiensä ja hoitamiensa vauvaruohojen kasvavan ja voivan hyvin on todella palkitseva. Työtunteja tällä paratiisisaarella ei kannata laskea. Isosaari on vienyt sydämeni”, läpi kauden saarellla asuva Järvimaa kertoo tuntemuksistaan.

Meriharakat pitävät seuraa

Valtaosa Isosaaressa kävijöistä on tavalla tai toisella luontoretkellä.

”Minulle jokainen päivä täällä on yhtä luontokokemusta, josta on saanut valtavasti oppia ja elämyksiä. Kentällä ja sen kupeessa on eläimistössä jo paljon naamatuttuja, joiden rutiineja ja tottumuksia on hauskaa seurata, kun ilman kollegoja kenttää hoitaa.”

”Meriharakka perheineen on kakkosen viheriön kupeessa vakikaveri, jonka kanssa tavataan ja moikataan jokaikinen päivä.”

Lotta Järvimaalla on kentän alueella monta mieluisaa pysähdyskohdetta. Yhdeksikön väylän kupeessa kasvava kaunokaisketo on yksi niistä.
KUVA: TEEMU TYRY

”Saaren ja kenttäalueen luonto nousevat asiakkaiden kanssa todella usein keskusteluun ja kiitosten kohteeksi. Isosaari on ehtymätön aarreaitta niille, jotka kiinnittävät huomiota vierailunsa aikana myös luontoon”, hän muistuttaa.

Isosaaren kenttä on avoinna seitsemänä päivänä viikossa

Juhannuksesta eteenpäin FRS:n reittiliikenne Kauppatorilta Isosaareen toimii viikonloppujen lisäksi myös keskiviikosta perjantaihin.

”Kenttä on toki avoinna jo nyt viikon jokaisena päivänä omalla veneellä tai kuljetuksen erikseen tilanneille ryhmille. Maanantai ja tiistai ovat soveltuvimpia päiviä isojen ryhmien vierailuihin ja tapahtumien järjestämiseen”, Järvimaa muistuttaa lopuksi.

GoGolf Isosaari

Etsi luettavaa