Hyppää sisältöön

Iso mies itki, kun 37 minitour-voiton jälkeen avautui viimein paikka uran ensimmäisessä PGA Tour -kisassa

Michael Visacki starttaa torstaina uransa ensimmäiseen PGA Tourin kisaan.

PGA Tourin kisoihin on edelleen mahdollista päästä maanantaikarsintojen kautta. Kun Michael Visacki vuosien kovan yrittämisen jälkeen läpäisi karsinnat, ei itkusta meinannut tulla loppua ja hyvä niin!

Tällä viikolla PGA Tourilla pelataan Valspar Championship. Vaikka kisa käynnistyy vasta torstaina, voidaan sanoa, että turnauksesta löytyy jo yksi voittaja.

Hän on Michael Visacki, joka selvitti tiensä kilpailuun maanantaikarsinnan kautta. Pääkiertueen kisaan pääseminen on miehelle unelmien täyttymys, ja se menikin Visackilla voimakkaasti tunteisiin.

Visacki herkistyi jo päätösviheriöllä, kun hän säkitti pitkän putin, joka varmisti pääsyn kilpailuun. Todenteolla hän repesi soittaessaan isälleen kierroksen jälkeen.

”Minä tein sen”, hän onnistui sanomaan.

Tämän jälkeen isä meni puhelimen toisessa päässä lähes yhtä hämilleen.

”Voi luoja, herranjumala. Minä itken täällä. Onneksi olkoon!” isä onnitteli poikaansa.

Vanhempien tuki korvaamatonta

PGA Tourin haastattelussa Visacki kertoi, etteivät mitkään sanat voi kuvailla sitä, miltä hänestä tuntuu. Hän sanoi käyttävänsä paljon aikaa harjoitteluun, mutta paikkaa auringossa ei ole vielä irronnut.

”Se tekee tästä sitäkin makeampaa”, hän kertoi.

”Asun vanhempieni luona, ja he ovat auttaneet minua niin paljon urallani. He ovat tukeneet minua 8-vuotiaasta lähtien. He ovat uhranneet omat unelmansa, jotta minä voisin pelata ammattilaisena. Sanat eivät riitä kuvaamaan sitä, kuinka paljon he ovat tukeneet minua.”

Tunteellinen video lähti leviämään viraalisesti, ja 27-vuotiaasta Visackista tuli hetkessä tunnettu ainakin golfia seuraavien ihmisten parissa. Muun muassa Golf Digest.com teki miehestä laajan verkkojutun, jossa häntä kuvattiin minitour-legendaksi.

Työläisperheen tausta

Visackien perheessa raha oli tiukassa, ja unelmien lisäksi vanhemmat joutuivat joskus jättämään oman illallisensa väliin, jotta pojalla olisi riittävästi ruokaa.

Floridassa varttunut Visacki oli loistava junioripelaaja, joka sai yliopistostipendin, mutta viihtyi opinahjossa vain vuoden. Hän halusi kipeästi ammattilaisuralle.

West Florida Pro Tourilla hän on ottanut peräti 37 voittoa, mutta isommilla kiertueilla ura ei ole urjennut. Toistaiseksi paras sijoitus PGA Tourin haastajakiertueelta Korn Ferry Tourilta on ollut jaettu 27:s. sija.

Minitoureilla maailma on rankka. Osallistumismaksut vaihtelevat 400–600 dollarin välillä ja päästäkseen kunnolla voitolle kisaviikosta, pelaajan pitää joko voittaa tai sijoittua toiseksi.

”Jos et läpäise kahta tai kolmea cutia ja pelkkä osallistumismaksu turnaukseen on 500 dollaria, mikä tarkoittaa että parissa kolmessa viikossa olet pelkästään osallistumismaksujen takia 1 500 dollaria tappiolla, harjoittelusta puhumattakaan”, Visacki sanoi Golf Digestille.

”Sen jälkeen pitäisi vielä huolehtia vuokranmaksusta sekä puhelin-, sähkö- ja kaasulaskusta ja toivoa, ettei autoa hajoa”, hän kuvaili minitourien arkea.

Vaikeista ajoista huolimatta Visacki ei ole koskaan menettänyt uskoa itseensä. Torstaina odotus palkitaan, kun hänen nimensä kuulutetaan ykkösen tiillä.

Valspar Championshipissä Visackilla on mahdollisuus päästä lähemmäksi amerikkalaista unelma eli nousua ryysyistä rikkauksiin.

Kilpailun palkintopotissa on lähes seitsemän miljoonaa dollaria, josta voittajan osuus on reilusti yli miljoonan. Toisaalta jo kisaan pääsy valoi varmasti uskoa tulevaan, ja jo cutin tekeminen takaisi hänelle mukavan tilipäivän.

Suomessa asiasta kertoi ensimmäisenä Golfpiste.com.

Etsi luettavaa