Hyppää sisältöön

Inbee Park – isojen kisojen sankari

Inbee Parkille ykköstila LPGA Touriillla oli jo 20:s

Korean 31-vuotias Inbee Park liitti sunnuntaina LPGA Tourin voittojensa sarjaan Australian avoimet. 20:sta ykköstilasta peräti seitsemän on majoreita, joiden lisäksi Park oli paras olympialaisissa 2016.

Olympialaiset lähestyvät ja maailmanlistalla neljään otteeseen ykkösenä olleella Inbee Parkilla on vauhti päällä. Hän oli paras sunnuntaina Adelaidessa päättyneissä Australian avoimissa. Park johti kisaa ensimmäisestä kierroksesta alkaen voittaen lopulta kolmen lyönnin marginaalilla.

Inbee Park on syntynyt Soulissa, josta hän muutti perheensä kanssa USA:han jo 12-vuotiaana rakentamaan golfuraa.  Jo junorina hän oli ikäluokkansa ehdotonta kermaa, eikä kehityskäyrä taipunut hänen kasvaessaan aikuisuuteen.  Park voitti US Openin kaikkien aikojen nuorimpana pelaajana ( 19-v) kesällä 2008. 

Seuraavaa voittoa Park joutui odottamaan yli nejän vuoden ajan, mutta 2012 vauhtiin päästyään hän vakiinnutti pian paikkansa LPGA Tourin ykköskerhon tähdistä.

Huippuvuodet osuivat välille 2013-2015, kolmen kauden aikana ansiolistalle liitettiin 14 ykköstilaa, joista peräti kuusi oli majoreita. Olympialaisissa 2016 Inbee Park järjesti yhden naisen shown, voittaen ylivertaiseen tapaan viidellä lyönnnillä.

Inbee Parkin saldo majoreissa ja olympialaisissa on kaikista naishuipuista omaa luokkaansa.  Yhteensä 20:sta LPGA ykköstilasta seitsemän on majoreita. Olympiakullan arvo on rinnastettavissa majoriin, vaikka sitä ei LPGA Tourin listoille lasketa.

Korealaisten kova kisa olympiapaikoista  

Tokion olympialaisiin pääsee varsin todennäköisesti neljän korealaista naispelaaja. Maailmanlistalta otetaan maata kohden maksimissaan neljä edustajaa, jos he kaikki ovat 15:n joukossa. Inbee Park on listan 17:s ennen voittoaan, neljättä olympiapaikkaa hallussaan pitävä Jeong Eun Lee6  on yhdeksäntenä. Parkin ja Leen välissä on vielä 12:na Hyo-Joo Kim, joten kesäkuun lopulle kestävä karsinta tulee olemaan varmasti tiukka.

Matilda Castren, Ursula Wikström, Noora Komulainen ja Sanna Nuutinen osallistuivat Australian Openin karsintaan, mutta eivät yltäneet kolmen ensimmäisen joukkoon. Suomalaisten kilpailukausi käynnistyyy kahdella seuraavalla viikolla Australiassa pelattavissa LET:n kisoissa.

Olympiakarsinnasa Nuutinen (51:s) ja Wikström (53:s) ovat tässä vaiheessa kiinni olympiapaikoissa, joita on naisilla miesten tavoin 60. 

Tulosseuranta Australian avoimet

Olympiakarsinta naiset

Etsi luettavaa