In Gee Chun jätti Lexi Thompsonin kakkoseksi – Ursula Wikström yhdeksäs Tšekissä

In Gee Chun on voittanut LPGA:lla neljä kisaa. Kolme näistä on majoreita. KUVA: GETTY IMAGES

Korean In Gee Chun saavutti jo kolmannnen major-voittonsa Women´s PGA Championshipissa, jossa Matilda Castren taipui sunnnuntaina sijalle 40. LET:n kisa Beroun Golf Clubilla Tšekissä otti nimiinsa paikallinen amatööripelaaja, Ursula Wikströmille sijoitus kymmenen joukkoon oli 29.

Naisten kolmas major-kilpailu päättyi korealaisjuhliin, vaikka pitkään ilman voittoa kiertänyt Lexi Thompson näytti jo saavuttavan kahdeksan vuoden tauon jälkeen toisen majorien ykköstilan.

In Gee Chun menetti Congressional Country Clubilla torstaina hankkimansa johdon Thompsonille sunnuntain kierroksen ensimmäisellä yhdeksiköllä.

Pirteästi pelannut Thompson johti kahdella vielä kolme reikää ennen kierroksen päättymistä. Puttipelissä useita voittoja muille lahjoittanut Thompson sortui perisyntiinsä sisääntulossa.

Hän missaili lyhyitä putteja, teki kuuden reiän jaksoon loppusuoralla neljä bogia ja taipui lyönnillä kakkoseksi.

Samassa ryhmässä pelannut Chun (64-69-75-75,-5) kiitti ja kumarsi, pelasi viimeiset kuusi reikää yhden alle ja kuittasi komean pokaalin lisäksi 1,350 miljoonan dollarin dollarin shekin matkaansa.

Thompsonin kanssa toista sijaa jakoi Minjee Lee. Hän voitti US Openin kesäkuussa, ja Evian Championshipin edellisen vuoden heinäkuussa.

Matilda Castren (76-67-73-77,+5) hävisi tasaisessa kilpailussa voittajalle vain kymmenen lyöntiä, mutta joutui laskemaan sunnuntaina 21 pelaajaa edelleen ollen lopullisella listalla 40:s.

Castrenille neljän kierroksen pelaaminen majorissa oli jo seitsemäs. Koko urallaan hän on karsiutunut majoreissa vain kerran ja ollut muissa sijoilla 19-44.

Kauden ensimmäisen puoliskon aikana major-kisat (25:s, 44:s ja 40.) ovat olleet Castrenin parhaita saavutuksia.

Ursula Wikströmille kauden paras sijoitus

Beroun Golf Clubilla Tšekissä pelattiin LET:n kisa jossa voiton korjasi paikallinen amatööri Jana Melichova (-14).

Toisen sijan ja suurimmat palkintorahat jakoivat hänen maannaisensa Klara Spilkova (-14) sekä Tanskan NIcole Broch Estrup.

Ursula Wikström on pelannut LET:lla 296 kisaa. Haamuraja (300) rikkoontuu loppukesästä. KUVA:LET

Ursula Wikström (72-68-68,-8) nousi yhdeksänneksi. Tämä oli pitkän uran 29:s sijoitus kärkikymmenikköön. Wikström kuittasi 5 000 euroa.

Ainoana ulkomaalaisena amatöörinä kisassa pelannut Anna Backman (70-74-66,-6) onnistui loistavasti viimeisenä päivänä nousten sijalle 16.

Krista Bakkerin (-4) sijaluvuksi tuli 30.

Kärki karkasi Kiira Riihijärveltä

Kiira Riihijärvellä on loppukaudella paljon saavutettavaa. Ensimmäinen ykköstila Epson Tourilla edellisviikolla pitää hänet kärkikymmenikössä rahalistalla. KUVA: Epson Tour

Michiganissa pelattiin toinen perättäinen LPGA:n haastajakiertueen, Epson Tourin kisa.

Edellisen viikon lauantain voittoa juhlinut Kiira Riihijärvi ei yltänyt parhaaseen esitykseensä.

Avauskierroksen jälkeen (68,-4) hän oli kymmenes.

Toisena päivän (71,-1) pelattuaan sijoitus oli 29.

Finaalikierroksella oululaisen ote kirposi, 76 lyönnin kierros jätti hänet peräti 16 lyönnin päähän voittajasta.

Riihijärvi on Tourin rahalistalla niiden kymmenen joukossa, jotka kauden päätteeksi saavat kortin LPGA:lle.