Hyppää sisältöön

Imatralla arvuutellaan edelleen, kuka on luvannut ostaa kentän – kaksi nimeä noussut esille

Imatran Golf Oy asetettiin heinäkuussa selvitystilaan.

Imatra Golfin tulevaisuus on edelleen usvan peitossa. Syyskuussa Stora Enso ilmoitti hyväksyneensä suullisen ostotarjouksen, mutta asia uutta tietoa ei ole vieläkään tarjolla.

Imatran golfissa pidettiin tänään ylimääräinen yhtiökokous, jossa selvitystilassa olevan osakeyhtiön selvitysmiehet antoivat tilannekatsauksen yhtiön tilasta. Lisäksi kokouksessa oli tarkoitus vahvistaa maanvuokrasopimuksen, rakennusten ja tarjoilulaitteiden vuokrasopimusten päättäminen. 

Sen sijaan ostajaehdokkaan nimeä ei aiota paljastaa. Näin sanoi ennen kokousta imatralaiselle Uutisvuoksi-lehdelle Stora Enson viestintäjohtaja Satu Härkönen

Maiden ja rakennusta omistaja sekä kentän pääomistaja Stora Enso kertoi aiemmin syyskuussa, että se on hyväksynyt suullisen ostotarjouksen Imatran Golfista. Parissa kuukaudessa asiassa ei kuitenkaan ole hirveästi menty eteenpäin, joten Imatran Golfin tulevaisuus on edelleen usvan peitossa. Stora Enso haki aiemmin kesällä yhtiön selvitystilaan, koska se helpottaa kentän, maa-alueiden ja rakennusten myymistä.

”Neuvottelut jatkuvat”, Härkönen sanoi lehdelle.

Imatra Golf ry:n puheenjohtaja Anu Urpalainen kertoi puolestaan Uutisvuokselle, että hän on ollut yhteydessä ostajaehdokkaaseen, mutta on kuitenkin luvannut tälle, ettei kerro hänen nimeään julkisuuteen.

”Kaikki on auki”

Uutisvuoksessa heitettiin kuitenkin kaksi nimeä ilmaan potentiaalisina ostajaehdokkaina. Toinen niistä oli kaarinalainen sijoittaja Raimo Vilhunen, johon lehti oli ollut yhteydessä.

Vilhunen toimii Aurinko Golfin hallituksessa. Sen lisäksi hän on omistajana muun muassa mikkeliläisessä Anttolanhovi-lomakeskuksessa.

Uutisvuoksi tavoitti Vilhusen, joka myönsi neuvotelleensa Stora Enson kanssa kentän ostamisesta, mutta asia ei ole edennyt.

”Kaikki on auki, Imatralla niin moni asia tuntuu vielä olevan vielä keskeneräinen, Vilhunen kertoi jutussa.

Toinen spekulaatiossa ollut nimi on golfvaikuttaja Reijo Riihimäki, joka omistaa Hattula Golfin ja Paltamo Golfin sekä on suurin yksittäinen omistaja Linna Golfissa. Paltamo Golfissa on lisäksi parhaillaan kesken prosessi, jossa se on ostamassa lähellä sijaitsevan Kajaanin Golfia.

Riihimäki kuitenkin kiisti Uutisvuokselle, että hänellä ei ole aikomusta ostaa Imatran Golfia.

”Ei minulla ole kiinnostusta Imatran suuntaan ollut”, sanoi Riihimäki.

Lähde: Uutisvuoksi

Etsi luettavaa