Hyppää sisältöön

Ilosella vaikea alku: kolme puttia metristä

Mikko Ilonen aloitti kierroksen nihkeästi Etelä-Afrikassa.

Mikko Ilonen aloitti Euroopan Tourin toisen finaalikisan 74 lyönnin kierroksella. Ilonen meni hieman tolaltaan otettuaan ensimmäisellä reiällä metristä kolme puttia.

Euroopan Touria on enää vajaa kaksi kilpailua jäljellä. Tänään pelattiin kiertueen finaalisarjan toisen osakilpailun, Nedbank Golf Challenge, avauskierros. Kilpailussa on mukana Mikko Ilonen, joka tavoittelee kisassa kauden parasta sijoitustaan.

Avauspäivä meni Iloselta kuitenkin hieman penkin alle. Hän pelasi kierroksen kaksi yli parin (74). 

Ilosen päivä alkoi kehnosti, sillä hän epäonnistui ensimmäisen reikänsä viheriöllä pahasti.

”Olin puttaamassa birdietä metrin matkalta. Kolmen putin myötä korttiin merkittiin bogey. Meni jonkin aikaa, kunnes pääsin takaisin peliin mukaan. Ulosmenossa skooraus oli osaltani jumissa.”

Ensimmäiset yhdeksän reikää Ilonen pelasikin kolme yli parin, mutta onnistui takaysillään hieman paremmin pelaten sen yhden alle.

”Ysillä tein vaikeamman kautta parin, seuraavalla birdien. Peli-ilme kääntyi paremmaksi, loppuosa oli ihan hyvää tekemistä. Puuskainen tuuli pyörii etenkin laaksoissa arvaamattomasti, helle vie voimia. Ja tämä kenttä on niin haastava, että se pitää pelaajat varpaillaan, kuten tulostaso kertoo,” Ilonen kertoi kierroksen jälkeen.

Kärkeen Ilosella ei olekaan vielä kovinkaan pitkä matka, sillä Jeunghun Wang, Ross Fisheriin ja Felip Aquilariin ovat kuuden lyönnin päässä. Kolmikko pelasi kierroksen tulokseen neljä alle parin (68).

Ennen kilpailua Ilonen on Euroopan Tourin rahalistalla 55:ntenä, kun 60 parasta pääsee Dubain finaalikisaan.

Seuraa kisaa Viaplayltä tai Viasatilta

 

Etsi luettavaa