Hyppää sisältöön

Ilonen varmisti paikan ensimmäisessä finaalikisassa

Mikko Ilonen huilaa tällä viikolla ja keskittyy parin viikon päästä pelattavaan finaalikisan avaukseen.

Race to Dubain ”runkosarja” päättyy ensi viikonloppuna Portugalissa. Kisaan osallistuvat Suomesta Mikko Korhonen ja Roope Kakko.

Race to Dubai -kisaa on jäljellä yksi varsinainen kilpailu ennen Kiinan WGC-kilpailua ja finaalisarjaa. Mikko Ilonen on ansainnut paikan ainakin finaalisarjan ensimmäisessä turnauksessa

Ensimmäiseen finaalikisaan eli Turkish Airlines Openiin pääsee rankingin 70 parasta pelaajaa, jotka ovat ilmoittautuneet mukaan. Eli jos joku poissaolijat korvataan rankingissa alempana olevalla pelaajalla. Finaalisarjan toiseen osaan eli Etelä-Afrikassa pelattavaan Nedbank Golf Challengeen pääsee rankingin 64 parasta.

Euroopan Tourin finaalikisassa eli Dubaissa pelattavassa DB World Tour Championshipissä mittelöi keskenään enää rankingin 60 parasta.

Ilonen jättää Portugalin väliin

Ilonen on viikonlopun British Mastersin jälkeen Euroopan Tourin rankingissa 59:ntenä. Hän on ansainnut tällä kaudella noin 460 000 euroa palkintorahaa, vaikkei ole sijoittunut kertaakaan top-teniin.

Tänä viikkona pelattavan Portugal Mastersin Ilonen jättää väliin, vaikka on ollut viime viikkoina hyvässä iskussa. Reilu viikko sitten päättyneessä Dunhill Links -kisassa hän sijoittui 18:nneksi ja eilen ratkenneessa British Mastersissa 12:nneksi.  Kisoissa Ilonen tienasi yhteensä noin 100 000 euroa, mikä riitti varmistamaan paikan Turkissa.

Portugal Mastersin jälkeen Ilonen olisi joka tapauksessa saanut viettää väliviikon, sillä ennen ensimmäistä finaalikisaa Turkissa pelataan Kiinan WGC-kisa, johon Ilosella ei ole asiaa.

Korhosella ja Kakolla jännät paikat

Mikko Korhonen ja Roope Kakko ovat mukana Portugalin kisassa. Korhonen on ennen todennäköistä päätöskisaansa noin 20 000 euroa perässä rankingin 110:tä sijaa. Rahalistan 110 parasta uusivat korttinsa ensi kaudeksi. Noustakseen rajan yläpuolelle Korhosen pitäisi sijoittui vähintään 20 parhaan joukkoon riippuen vähän muiden pelaajien menestyksestä. Todennäköisesti hän uusii paikkansa, mikäli hän sijoittuu top-15:een.

”Viimeistä viedään ja katsellaan, kuinka äijän käy”, Korhonen pohdiskeli tiedotteessaan.

Roope Kakon asema on tukalampi. Häneltä edellytetään käytännössä vähintään kolmatta sijaa Portugalin-kisassa. ”Tavoite on nousta Algarvessa kauden parhaaseen
suoritukseen”, Kakko sanoi British Mastersin jälkeen.

Race to Dubai -rankingia johtaa Danny Willett ennen Henrik Stensonia ja Rory McIlroytä. Eilen kauden kolmannen voittonsa napannut Alex Noren nousi rahalistan neljänneksi.

Race to Dubain tilanne


Euroopan Tourin kisan televisioi Viasat Urheilu ja Viaplay


 

Etsi luettavaa