Ilonen sivusi kauden parastaan

Mikko Ilonen ei onnistunut penetroitumaan kärkikymmenikköön.

Mikko Ilonen sivusi kauden parastaan British Mastersissa. Voitto meni länsinaapuriin Alex Norenille.

Sijoitus kärkikymmenikköön, se puuttuu Mikko Iloselta vielä tältä kaudelta. Silti Ilonen on pelaamassa pitkän uransa neljänneksi parasta kautta, jos mittarina pidetään ranking-menestystä.

Tänään Mikko Ilonen sijoittui British Mastersissa jaetulle 12. sijalle. Hän on saavuttanut saman sijoituksen aiemmin tällä kaudella kaksi kertaa. Ilosen kautta onkin leimannut tasaisuus, josta huippusijoitukset ovat päässeet uupumaan. Esimerkiksi cutista hän on pudonnut kuusi kertaa. Top-20-sijoituksia on kaksi enemmän.

”’Hyvä viikko tämä oli, ei livahtanut yhtään kierrosta yli parin. Pieniä hasseja tuli jokaisena päivänä, jotka kortissa näkyvät bogeina. Sunnuntaina selvitin hienosti ysillä ja 14:lla merkittävät parit, samoin viimeisen väylän chippi oli makoisa”, Ilonen kertasi tiedotteessaan.

”Tämä kisa kuvaa hyvin pelini tasoa. Tasaisuutta kierroksilla ja sijoituksissa, siitä annan itselleni plussaa”, Ilonen kertoi.

Sunnuntaina Ilosen erotti top-10-sijoituksesta kaksi lyöntiä. Sunnuntain birdie-määrällä se olisi tarkoittanut bogitonta kierrosta. Tänään lahtelainen teki boginsa etuysillä. Takaysin hän pelasi kaksi alle tehtyään birdiet rei’ille 10 ja 18. Ilosen pelasi tänään kierroksen 68 lyönnillä (-3) ja yhteistulokseksi tuli kymmenen alle parin.

Norenille kauden kolmas voitto

Ilonen hävisi kisan voittajalle Alex Norenille kahdeksalla lyönnillä. Noren piti pintansa päätöskierroksella, vaikka välillä takaa-ajat pääsivät kuumottamaan yhden lyönnin päähän. Ennen päätöskierrosta hän johti kisaa kolmella lyönnillä Richard Blandiin nähden, joka putosi neljänneksi. Kisan kakkoseksi sijoittui Itävallan Berndt Wiesberger ja kolmanneksi  Lee Westwood.

Noren ratkaisi pelin tekemällä birdiet rei’ille 15 ja 18. Norenille, 34, voitto oli jo kauden kolmas ja uran seitsemäs.

Kakko tyytyväinen lähipeliinsä

Toiseksi paras suomalainen kisassa oli Roope Kakko, jonka sijoitus oli 41:s. Kakko oli tyytyväinen työskentelyynsä viheriöillä ja niiden ympäristössä.

”Par-viitosilla olisin voinut olla terävämpi. Muuten kokonaisuus oli hyvä, etenkin lähipelin osalta joka ollut käsijarruna tulosten tekemiselle”, Kakko summasi tiedotteessaan.

”Tästä pitää ottaa torstaina käynnistyvään Portugalin-kisaan ottaa mukaan itseluottamusta. Tavoite on nousta Algarvessa kauden parhaaseen suoritukseen”, Kakko suunnitteli.

Korhosella ”ihan ok päivä”

Mikko Korhonen oli 60:s pelattuaan tänään yhden alle parin.

”Ihan ok päivä. Tuuli oli kova ja eri suunnasta, haastavaa oli”, Korhonen sanoi tiedotteessa.

Korhonen pelaa ensi viikolla Portugalissa veitsi kurkulla, sillä hänen pitäisi venyä kisassa erinomaiseen suoritukseen, jotta hän saisi pidettyä paikan Euroopan Tourilla.
Hän Race-to-Dubai-rankingissa sijalla 117, kun 110 parasta uusii pelioikeutensa.

”Suoraan Portugaliin mennään. Ei kai siinä, viimeistä viedään ja katellaan, kuinka äijän käy!”