Hyppää sisältöön

Ilonen piti kärkipaikkansa British Mastersissa

Mikko Ilosen ja caddie Jason Hemplemanin nuotit olivat kohdallaan tänään.

Neljä miestä jakaa kärkipaikan Euroopan Touriin kuuluvassa British Mastersissa. Suomen Mikko Ilonen on yksi heistä.

Mikko Ilosen tulos viisi alle parin (66) riitti pitämään lahtelaisen kärjessä Euroopan Tourin varsinaisen kauden kolmanneksi viimeisessä kilpailussa avauskierroksen jälkeen.

Ilonen pelasi aamupäivällä, mutta iltapäivän pelaajista kukaan ei onnistunut menemään Ilosen ja skotlantilaisen Mark Warrenin edelle. Sen sijaan kaksi pelaajaa, Englannin Tommy Fleetwood ja Etelä-Afrikan Richard Sterne, nousivat kaksikon kanssa samaan tulokseen.

Iloselle olisi tärkeää menestyä kisassa, sillä varsinaista kautta on enää  kolme kisaa jäljellä, joista yksi on WGC-kilpailu, johon vain harvalla ET-pelaajalla on asiaa. Hänen pitääkin varmistaa tämän ja ensi viikolla pelattavan Portugalin-kisan aikana paikka rankingin 60 joukossa, jotta paikka rahakkaissa finaalikisoissa heltiäisi.

Korhonen taistelee tiukasti

Ilosen lisäksi kisassa ovat mukana myös Mikko Korhonen ja Roope Kakko. Korhonen taistelee tiukasti paikastaan kiertueella, sillä hän 110. sijaa 20 000 euroa perässä. Tänään hän pelasi kierroksensa pariin, mikä riittää tasaisessa kisassa jaettuun 50. sijaan. Kakon tulos oli yhden yli, jolla hän on 66:ntena. Kakon osalta näyttää siltä, että edessä ovat karsinnat, sillä kortin uudistamiseen vaaditaan jo huippusijoituksia.

”Alussa oli hyvää lyömistä, sitten katosi ja viimeiset 12 reikää oli aika väkinäistä. Vähän ollut veto hakusessa, mutta tänään oli jo merkkejä paremmasta. Tulos on ihan hyvä, muutama huono putti jäi harmittamaan. Hyvillä fiiliksillä eteenpäin”, Korhonen sanoi tiedotteessaan.

Kisa pelataan The Grove -kentällä, joka sijaitsee lähellä Lontoota.


Ilosen ja kumppanien kisaa voi seurata Viasatilta ja Viaplaystä


 

Etsi luettavaa