Hyppää sisältöön

Ilonen onnistui ja jatkoi nousuaan

Mikko Ilonen pelasi Turkissa kauden parhaan kisansa.

Mikko Ilonen ja Mikko Korhonen pelasivat bogittoman kierroksen. Ilonen onnistui tekemään neljä birdietä ja Korhonen kaksi. Ilonen nousee tänään noin 15 sijaa tulosluettelossa.

Mikko Ilonen jatkoi nousuaan Turkish Airlines Openissa, jossa jaetaan peräti 7 miljoonan dollaria eli yli 6 miljoonaa euroa. Ilonen pelasi tänään kierroksen 67 lyönnillä. Carya-kentän par-luku on 71, joten Ilonen alitti parin neljällä lyönnillä.

”Lyömisen kanssa oli vähän kamppailua. Sain tehtyä haastavista paikoista pareja oikeilla hetkillä. Putteri oli hyvä kaveri, näillä avuilla sain peliin nähden hyvän tuloksen aikaan”, Ilonen sanoi tiedotteessa.

Kolmannen kierroksen jälkeen lahtelainen jakaa 19:tä sijaa tulosluettelossa. Hänen yhteistuloksensa on -6 (74-66-67). Top-10-sijoitukseen Ilosella on matkaa kolme lyöntiä. Hänen yhteistuloksensa on kuusi alle parin. Bogittoman kierroksen pelanneen Ilosen birdiet jakautuivat tasaisesti etu- ja takaysille. 11. reiältä matkaan lähtenyt Ilonen sekä aloitti että päätti kierroksensa birdieen.

”Bogiton kierros saatiin aikaan. Ensimmäinen pitkään aikaan. Pelillisesti ei ollut niin vahvaa kuin perjantaina, oli raskaampaa raadantaa kuin mitä kortti näyttää”, Ilonen kertasi kierrostaan.

Korhonen veteli tarkoituksella isoa slaissia

Myös Mikko Korhonen vältti tänään karikot, eikä hänkään menettänyt yhtään lyöntiä suhteessa pariin. Birdiet Ilosen tapaan 11. reiältä startannut Korhonen teki takaysinsä alkuun rei’ille kaksi ja kolme. Korhosen kropasta puuttuu tarvittava vetreys pitkän kilpailuputken jäljiltä. 

”Ei tunnu olo hyvältä vieläkään. Nukuin ensimmäistä kertaa tällä viikolla jo hyvin, mutta kroppa on väsynyt, ei voi mitään. 18 reikää kävelyä vetää selän ja jalat jumiin”, hän sanoi.

Korhosen yhteistulos on kolme alle parin, ja hän jakaa 40. sijaa ennen päätöskierrosta.

”Vaihdoin taktiikkaa ja vetelin isoa slaissia koko ajan. Pysyin kentällä ihan hyvin. Huomenna lähden samalla taktiikalla, isoa slaissia ja keskelle griiniä koko ajan”, hän suunnitteli.

Olesen karkaamassa

Kisaa johtaa ylivoimaisesti Thorbjörn Olesen, joka pelasi tänään kolme alle parin. Hänen yhteistuloksensa on -18 (65-62-68), mikä riittää peräti seitsemän lyönnin johtoon. Toista sijaa tuloksessa -11 jakaa viisi pelaajaa: Bernd Wiesberger, David Lipsky, Li Haotong, Matteo Manassero ja David Horsey.

Turkish Airlines Open on Euroopan Tourin ensimmäinen finaalikisa, joka tosin katosi Turkin epävakaan turvallisuustilanteen takia tähtipelaajien kadosta. Esimerkiksi Rory McIlroy ja Henrik Stenson jättivät kisan väliin.

Kiertueen toinen finaalikisa pelataan ensi viikolla Etelä-Afrikassa. Kisaan pääsee mukaan 64 käytettävissä olevaa parasta pelaaja. Ennen Turkin-kisaa Mikko Ilonen on rahalistalla 61. ja Mikko Korhonen 88:s.

Euroopan Tourin kisat televisioi Viasat Urheilu ja Viaplay

 

Etsi luettavaa