Hyppää sisältöön

Ilonen mukana päätöskisassa – kuka vie ET:n rankingin?

Mikko Ilonen starttaa kauden päätöskisaan toisessa ryhmässä.

Euroopan Tourin kausi päättyy sunnuntaina. Silloin tiedetään, kuka voittaa rankingin ja ansaitsee messevän bonuksen.

Vahvimmilla on Henrik Stenson, joka johtaa rahalistaa ennen Dubaissa käytävää DB World Tour Championshipiä, mutta Danny WillettilläAlex Norenilla ja Rory McIlroyllä on vielä mahdollisuus nousta hänen ohitseen. Neljän viime vuoden ajalta kisassa on vain kaksi voittajaa: Stenson (2013 ja 2014) ja McIlroy (2012 ja 2015).

Finaalikisaan pääsi myös Mikko Ilonen, joka on mukana nyt kolmatta kertaa. Paras sijoitus hänellä on vuodelta 2013, jolloin hän oli 19:s. Ilonen starttaa matkaan toisessa ryhmässä parinaan 19-vuotias italialainen Renato Paratore.

”Koetan rakentaa jokaiselle kisakierrokselle jonkin teeman ja tavoitteen. Rahalistan kärkikymmenikköön ei ole enää mahdollisuuksia, maailmanlistan pisteitä on tietysti paljon tarjolla”, Ilonen kertoi ennen kisaa.

Ilonen pelaa tänään keskiviikkona ensimmäisen harjoituskierroksensa Dubaissa. Kisa käydään Jumeirah Golf Estatesin Earth-kentällä, joka ei ole Ilosen mukaan viimeisen päälle kunnossa.

”Väylät ovat kuulemma yllättävän huonossa tikissä. Saattaa olla, että kisassa on pallon paikan parannusoikeus.”

Kisan voittaja tienaa 1,23 miljoonaa euroa, ja viimeinenkin saa vajaan 21 000 euron palkintosummalla kuitattua muutakin kuin matkakulut. Lisäksi Race-to-Dubai-rankingin voittajalle on luvassa noin miljoonan euron lisäbonus. Rankingin kymmenennenkin osuus on yli 200 000 euroa.

Kisan alla Euroopan Tour lähti mukaan myös sosiaalisessa mediassa leviävään ns. #mannequinchallengeen, jossa joukko ihmisiä jähmettyy videolla paikalleen mallinukkejen tapaan. Videolla ensimmäisenä pelaajista esiintyy Mikko Ilonen.

Seuraa kisaa Viaplayltä tai Viasat Urheilusta

Etsi luettavaa