Hyppää sisältöön

Ilonen loisti vaikealla Carnoustien kentällä

Mikko Ilonen pelasi tänään viisi alle parin.

Mikko Ilonen on ainoa suomalaispeluri, joka jatkaa pelejä huomenna Alfred Dunhil Links Championshipin päätöskierroksella. Mikko Korhonen ja Roope Kakko karsiutuivat jatkosta.

Mikko Ilonen jatkaa nousujohteisia esityksiä Alfred Dunhill Links Championshipissä Skotlannissa. Lahtelainen pelasi kisan kolmannen kierroksen peräti viisi alle parin, mikä on vaikealla Carnoustien kentällä hieno suoritus, vaikka sää suosikin tänään tuloksen tekoa.

Ilonen pelasi tänään ensimmäiset viisi reikää neljä alle parin. Loppukierroksella hän teki vielä kolme birdietä, mutta myös kaksi bogia. Ilonen nousi lopulta tulosluettelossa 31:nneksi, kun hän lähti päivään 70. sijalta. Kärkikymmenikköön on matkaa viisi lyöntiä.

”Otin hyvästä kelistä kaiken irti tänään. Nousujohteinen viikko on menossa, perjantaina sain tsippien kautta ajatusta täyteen svingiin, se toimi myös kolmantena päivänä. Putteri on tuntunut käteen oikein hyvältä”, Ilonen sanoi tiedotteessaan.

Viimeinen kierros pelataan St Andrewsin legendaarisella Old Coursella. ”Todella hieno fiilis päästä sunnuntaina pelaamaan sunnuntaina Old Courselle”, Ilonen jatkoi.

Korhosen links-pelit ohi?

Mikko Korhonen pelasi tasaisen kilpailun, sillä hän pelasi jokaisen kierroksen tulokseen 73 eli yksi yli parin. Se ei kuitenkaan riittänyt tällä kertaa jatkoon kisassa. Korhonen ei päässyt sinuiksi links-golfin kanssa.

”Aika semmoinen kierros, kun odotinkin. Ei ole ihan mun juttu toi links-golf. Ei vaan osaa. Eiköhän nämä links-hommat ole nyt käsitelty. Näköjään tulee vaan sanomista aina”, Korhonen sanoi.

Kakko onnistui lauantaina

Roope Kakon tulos oli +5, vaikka hän kiersi tänään St Andrewsin 67 lyönnillä ja vieläpä ilman bogeja. Kakon kohtaloksi koitui kuitenkin karsiutuminen viimeiseltä kierrokselta. Hänen lopputuloksensa oli 136:s.

”Ensimmäisillä kierroksella en löytänyt rytmiä peliini jatkuvien odottelun ja kylmän ilman johdosta. Nämä molemmat vaikuttavat tekijät olivat tiedossa jo ennen kisaa ja olivat samat kaikille pelaajille. Lauantain priimakelissä sitten pääsin vauhtiin, aivan liian myöhään”, Kakko harmitteli.

Kakko pelasi kaksi ensimmäistä kierrosta kierrostuloksiin 80 ja 74.

 

Etsi luettavaa