Hyppää sisältöön

Ilonen lähtee varovaisella taktiikalla: ”Avauksissa spoonia draiverin sijaan”

Mikko Ilonen ei lähde hyökkäämään Rion olympialaisissa.

Kun kello lyö 15.25 Mikko Ilosen ryhmä starttaa Gil Hansen suunnittelemalle Olympic Golf Courselle. Harjoituspäivien perusteella Ilosella on muodostunut kentästä selkeä kuva. Ilonen aikoo valita kisaan varovaisen pelitaktiikan.

Kuten moni muukin suorituspaikka Riossa, myös golfkenttä on rakennettu olympialaisia varten. Mitalijahdissa oleva Mikko Ilonen on harjoitellut kentällä ahkerasti. Eilen keskiviikkona suomalaiset pitivät Timo Rauhalan johdolla viimeiset harjoitukset.

Mikko Ilonen pitää areenaa erittäin hyvänä paikkana taistella olympiamitaleista, vaikka aluksi ulkonäkö saattaa hieman pettää.

”Ensisilmäyksellä se ei ehkä vaikuta niin hienolta kuin mitä se on. Mutta on se upea. Kentällä on aika paljon pieniä kallistuksia, jotka pitää osata lukea ja ottaa huomioon. Raffeja ei käytännössä ole, vaan pallo pomppii suoraan ulos hiekalle, ja siellä se on ihan lottoa, mihin se sattuu pysähtymään”, Ilonen luonnehtii.

Spoonia draiverin sijaan

Ilonen aikoo lähteä kisaan konservatiivisella taktiikalla. Pallo pitää osata sijoittaa oikeaan paikkaa, sillä muuten voi olla tiedossa ongelmia. Siksi Ilonen lähtee kiertämään kenttää pikemminkin puolustaen kuin hyökäten. Tästä kielii se, että avauksiin Ilonen aikoo valita usein spoonin draivin sisään, vaikka kenttä on pitkä ja sateiden jäljiltä märkä.

”Kenttä on niin upeasti suunniteltu, että sitä voidaan muuttaa todella paljon vaihtamalla lipunpaikkoja viheriöillä ja pelaamalla väylät eri mittaisina eri kilpailupäivinä. Huomenna kenttä pelataan todennäköisesti paljon lyhyempänä kuin mitä se oli tänään”, Ilonen sanoi tiedotteessa.

Ruoho karheaa ja jäykkää

Ilonen on useassakin haastattelussa korostanut, että kentästä tulee mieleen melbournelaiskentät Australiassa. Ei pelkästään maisemiltaan ja suunnittelultaan, vaan myös alustaltaan. Ruohoa hän kuvailee vahvarakenteiseksi, jäykäksi ja karheaksi.

”Alusta on sellainen, että pallo makaa usein todella hyvin. Hyvään lyöntiin saa niin hyvin kierrettä, että se pysähtyy kyllä lipulle”, Ilonen sanoo.

Keskiviikkona Riossa sää oli sateinen. Myös täksi päiväksi on povattu vesisateita.

Mikko Ilonen starttaa olympiagolfiin klo 15.25 Suomen aikaan ja Roope Kakko parikymmentä minuuttia myöhemmin. Olympiagolfia voi seurata Yle Areenalta, joka näyttää koko kisan.

Etsi luettavaa