Hyppää sisältöön

Ilonen kohtaa Jeongin, Kakko Havret’n

Mikko Ilonen hakee pelituntumaa Skotlannista ennen olympialaisia.

Mikko Ilonen ja Roope Kakko hakevat pelituntumaa Skotlannista ennen viikon päästä alkavia olympialaisia. Reikäpelikisaa isännöi Paul Lawrie ja jaossa on miljoona euroa.

Roope Kakko ja Mikko Ilonen ovat pitäneet kilpailutaukoa Euroopan Tourilta. Molemmat pelasivat viimeksi vajaa kuukausi sitten Skotlannin avoimet.

Ennen ensi viikolla Rio de Janeirossa pelattavaa olympiagolfia, suomalaiset palaavat kilpailemaan lajin emämaahan, kun he osallistuvat Paul Lawrien isännöimään reikäpelikilpailuun Skotlannissa.

Ensimmäisellä kierroksella Kakko saa kokeneen vastuksen, kun hän kohtaa torstaina alkavassa kisassa Gregory Havretn. Marraskuussa 39 vuotta täyttävä ranskalainen on kolminkertainen voittaja Euroopan Tourilla. Tänä vuonna hän on pelannut kaksi kertaa kymmenen parhaan joukkoon ja on Race to Dubai -kisassa sijalla 92.

Kakon sijoitus rankingissä on 135:s, joten loppukaudella espoolaisen pitää hieman petrata peliään noustakseen 110 parhaan joukkoon rankingissa. Se toisi miehelle kortin myös ensi vuodeksi Euroopan Tourilla.

Ilosta suosi arpa

Ilosen kohtaa ensimmäisellä kierroksella eteläkorealaisen Jin Jeongin, joka vaikuttaa heppoiselta vastukselta. Hän ei ole selviytynyt tällä kaudella kertaakaan viikonlopun kierroksille ja on onnistunut alittamaan 70 lyönnin rajan ainoastaan kerran. Esimerkiksi Aberdeenin kisassa heinäkuun alkupuoliskolla hänen pelinsä oli täysin yössä. Hän pelasi kaksi kierrosta yhteistulokseen +25.

Ilonen ja Jeong starttaavat kierrokselleen klo 15.10 Suomen aikaa. Kakko ja Havret lähtevät liikkeelle klo 12.15. Rahaa jaetaan kisassa yhteensä miljoona euroa. Osallistujia on yhteensä 64.


Viasat ja Viaplay välittävät kisan tunnelmat suorana lähetyksenä koti-Suomeen. Tilaa Viasat Sport ja saat kaupan päälle GoGolf-lehden vuosikerran. Lähetys Skotlannista alkaa klo 14.30.


 

Etsi luettavaa