Hyppää sisältöön

Ilonen kehitti hurjan kirin – Ryder Cup -pelaaja viimeisenä

Mikko Ilonen pelasi viisi viimeistä reikäänsä neljä alle parin.

Mikko Ilonen jatkaa kolmanteen päivään parhaana suomalaisena Alfred Dunhill Links Championshipissa. Lee Westwoodilla ei oikein lähtenyt Ryder Cupissa, ja Skotlannissa hän on koko joukon viimeisenä.

Mikko Ilonen pelasi viisi viimeistä reikää neljä alle parin. Ne nostivat lahtelaisen kisassa 70. sijalle. Kisassa tulee cut kolmen kierroksen jälkeen, joten Ilosella on huominen päivä aikaa nostaa itsensä 65. parhaan joukkoon.

Ilosen aloitti perjantaipäivän tukkoisesti, sillä hän pelasi seitsemän ensimmäistä reikää kolme yli parin.

”Aloitin kierrokseni kentän takaysiltä, joka etukäteen tiedettiin vaikeammaksi puoliskoksi. Korttiin tuli bogeja kuitenkin  kovin helpon oloisesti”, Ilonen harmitteli tiedotteessaan.

”Kun pääsin helpommalle puoliskolle, kentän väylille 1-9, ei birkkuja tullut ennen viidettä reikää, vaikka paikkoja oli. Neljä birkkua viiteen reikään muutti tilanteen ihan toiseksi, nyt on kunnon mahdollisuus pelata lauantaina itselleen paikka sunnuntaille ja ajaa kärkeä kiinni.”

Huomenna Ilonen pelaa Carnoustiessa, jota pidetään kolmesta kisakentästä vaikeimpana. Kisan päätöspäivä pelataan St Andrewsin Old Coursella.

Korhosen pitää parantaa huomenna

Toiseksi paras suomalainen on Mikko Korhonen, joka pelasi tänään eiliseen tapaan tuloksen +1. Hänen yhteistuloksensa on siis kaksi yli parin.

”On se (links-golf) haastavaa edelleen. Varsinkin puttaaminen tässä tuulessa, ei saa millään perille pitkiä putteja vastatuuleen. Ei ehkä niin hyvää pelaamista kuin eilen, mutta ihan ok. Tulos tyydyttää ja mieli on edelleen rauhallinen”, Korhonen sanoi.

Korhonen on kisassa sijalla 99. Huomenna hänen pitää pelata selvästi alle parin päästääkseen jatkoon.

”Mielen ja touchin (tuntuman) peli tämä on täällä. Liikaa ei saa miettiä, vaan pitää lyödä fiiliksellä lyöntejä”, Korhonen kuvaili.

Westwood koko joukon viimeisenä

Eilen pahasti epäonnistunut Roope Kakko (80) onnistui tänään parantamaan kuudella lyönnillä, mutta on edelleen kolmanneksi viimeisenä. Hänen takanaan ovat ainoastaan Australian Matthew Goggin (+12) ja Ryder Cupissakin heikosti pelannut Englannin Lee Westwood (+13). Westwood pelasi tänään Kingsbarnsin kentän kymmenen yli parin.

Kisan kärjessä paukuttaa menemään Ross Fisher tuloksella 11 alle parin.


Seuraa kisaa Viasatilta tai Viaplayltä


 

Etsi luettavaa