Hyppää sisältöön

Ilonen kärkikahinoissa Ranskan avoimissa

Tanskan Lucas Bjerregaard teki hole-in-onen ja pelasi päivän parhaan tuloksen (66) tänään käynnistyneissä Ranskan avoimissa. Hän johtaa kilpailua yksin ensimmäisen päivän jälkeen tuloksella -5.

Mikko Ilonen (-2) on loistavissa asemissa jaetulla kymmenennellä sijalla Ranskan avoimissa.

Iltapäivän viimeisissä ryhmissä matkaan lähtenyt lahtelainen aloitti kierroksensa väkevästi kahdella birdiellä. Heti perään tulleet bogi ja ja tuplabogi kuitenkin kontrasivat hyvän alun nopeasti. Loppukierrokseen Ilonen painoi kuitenkin vaikealla kentällä neljä birdieä ja bogin, jotka nostivat hänet kärkikymmenikköön.

”Tulos oli hyvä. Kun tällä kentällä alittaa parin,voi olla tyytyväinen. Taisi olla yksi parhaista kierroksistani Golf Nationalilla. Puttipelini oli erinomaista, siitä oli merkkejä näkyvissä jo edellisviikolla Saksassa.. Sain muutamman pitkän putin sisään”, Ilonen mutusteli suoritustaan.

Ranskassa on jaossa myös paikkoja The Openiin neljälle pelaajalle, jotka sinne eivät vielä ole paikkaansa lunastaneet ja käytännössä Ilonen on yhden lyönnin päässä tuosta ryhmästä.

Roope Kakko (+2) lähti matkaan aamusta ensimmäisenä suomalaisena. Alku oli Roopelle kuitenkin huonoin mahdollinen, sillä bogi-bogi -aloitus antoi hankalat lähtökohdat loppukierrokselle. Meno kuitenkin tasaantui ja Kakko teki kierrokselleen vielä yhden bogin ja yhden birdien päätyen tulokseen +2.

Kuten Mikko Korhonen (+3) ennusti jo eilen on par’in alittaminen kovaa valuuttaa Le Golf National -kentällä Pariisissa. Kakko jakaa tällä hetkellä sijaa 62, kun kentällä on vielä joitain kymmeniä pelaajia. Viikonlopulle jatkaminen on siis täysin omissa käsissä onnistumalla huomenna.

Korhosen päivä oli puolestaan hieman värikkäämpi tuloskortin osalta. Myös Korhonen lähti liikeelle kentän 10. tiiltä ja oli jo hetken hyvissä asemissa tuloksessa -1 kuuden pelatun väylän jälkeen. Kentän 17. reiälle tullut bogi ja sitä seurannut tupla pudottivat kuitenkin Korhosta reilusti hyvin tasaisessa kilpailussa. Tulos +3 oikeuttaa tällä hetkellä jaettuun sijaan 82.

Korhonen oli tyytymätön suoritukseensa: ”Tänään oli kyllä todella huono päivä. Olin jotenkin poissaoleva, kunhan kävelin kentän ympäri. En vaan ollut hereillä”, hän sanoi.

”Aamulla meni rangella puu-kolmonen rikki, osumapinta halkesi. Huomenna koitetaan uusiksi, 13 mailan taktiikalla”, Korhonen naureskeli.

 

Päivitys 21.56: Mikko Korhosen kommentit lisätty. 

Päivitys 22.35: Mikko Ilosen kommentit lisätty

Etsi luettavaa