Hyppää sisältöön

Ilonen ja Pulkkanen hakevat menestystä China Openista

Tapio Pulkkasen ja Riku Mattilan tavoite on osua oikeille puolille lippuja Kiinassa

Edellisviikon kolmonen Mikko Ilonen ja kaksi peräkkäistä jatkoonpääsyä saalistanut Tapio Pulkkanen ovat mukana Volvo China Openissa. Kolmen miljoonan dollarin kisassa on jälleen tärkeitä pisteitä jaossa!

Mikko Ilonen ja Tapio Pulkkanen matkustivat lukuisten muiden European Tour -pelaajien tavoin Pekingiin suoraan Marokosta. Maanantai sujui lentokoneissa, tiistaina suomalaiset pääsivät tutustumaan kisakenttään. 

Tapio Pulkkanen on pelannut kauden 2018 aikana kahdeksan kilpailua, joissa hän on päässyt jatkoon neljä kertaa. Paras sijoitus on luonnollisesti Joburg Openin kolmas sija. Kaksi edellistä kisaa ovat tuoneet jatkoonpääsyt ja lähes 34 000 euron yhteistienistit. 

Kiinassa palloa tulee mättää pitkälle, sillä kortissa kenttä on erittäin pitkä – varsinkin par-vitosten osalta. Pulkkanen luonnehtii kenttää erään tutun suomalaisen kentän tyyliseksi. Sopeutuminen aikaeroon sujui vahvoilla unenlahjoilla.

”Joo keho ihan hyvässä tikissä. 12 tuntia taisin nukkua viime yönä ja heräsin oikeeseen aikaan tänä aamuna. Hyvä baana melko pitkä ja suhteellisen leveä ainakin viime viikon jälkeen. Vähän jollain tavalla Kytäjää muistuttaa”, Tapsa luonnehti sopeutumista Pekingiin ja kisakenttään.

Pulkkanen muistaa, että pelistrategian on oltava kunnossa, jotta menestys on mahdollista. Erityisesti lähestymiset on saatava oikeille puolille lippua.

”Tänään toimi lyönti jo hyvin treeneissä. Griinit paljon liukkaammat kuin viime viikolla ja se on vaatinut vähän totuttelua. Kaltevat griinit myös joten täytyy pysyä oikealla puolella lähestymisillä”, Tapsa viestitti. 

Mikko Ilonen lähtee varmasti kovan itseluottamuksen kanssa China Openiin. Vuonna 2013 Ilonen tuli kilpailussa toiseksi Brett Rumfordin voittaessa. Viime viikon kolmas sija antoi varmasti luottoa menestykseen myös tällä viikolla. 

Pulkkanen aloittaa pelinsä kello jo kello 2.40 Suomen aikaa, Ilosen vuoro koittaa kello 6.50. Kilpailun voittoa puolustaa Alex Levy, joka voitti myös viime viikon kilpailun Marokossa. 

Kilpailu televisioidaan suorina lähetyksinä Viasat Golfin ja Viaplayn kanavilla.

Etsi luettavaa