Hyppää sisältöön

Ilonen ja Kakko jatkavat Valderramassa

Mikko Ilonen yrittää kesyttää Valderraman vaikean kentän.

Roope Kakko ja Mikko Ilonen pelasivat vaihtelevasti perjantaina Valderramassa. Molemmat kuitenkin varmistivat paikan viikonlopun kierroksille. Valderraman legendaarinen kenttä on jälleen näyttänyt pelaajille kyntensä.

Takaysiltä päivään lähtenyt Mikko Ilonen oli tekemässä hurjaa nousua, kun ensimmäiset yhdeksän reikää sujuivat kaksi alle parin ilman bogeja.

Ilonen oli parantanut kokonaistuloksensa jo +2:een, mutta lunta tuli tupaan kentän väylällä numero 1. Ilonen teki triplan ja putosi hetkessä päivääkin yli parin, joka vei toiveet uran ensimmäisestä parin alituksesta Valderramassa. Loppu sujui kuitenkin kohtalaisen hyvin Mikon tehdessä yhden bogin ja birdien viimeisillä kahdeksalla väylällä.

Ilosen tulos +5 (75-72) oikeuttavat sijaan 44, kun osa pelaajista on vasta lähtenyt kentälle. Matkaa kympin sakkiin tullee olemaan nelisen lyöntiä ennen viikonloppua.

Kakko iski hole-in-onen

Roope Kakon tuloskortti olikin lähes yhtä taianomainen kuin Valderraman areena. Roopen avauskierros +2 antoi todella hyvät lähtökohdat perjantain aamukierrokselle. Se ei kuitenkaan lähtenyt liikkeelle kuten kauneimmissa elokuvissa, vaan Roope oli kierrostaan jo +5 kahdeksan reiän jälkeen.

Takaysin alku sujui kuitenkin kuin sensaatiomaisesti: birdie-par-hole in one! Hetkessä Roopen upotus 194-metrisellä tuulialttiilla monsteriväylällä nosti Kakon tukevasti jatkoonpääsijöiden puolelle.

”Löin päivän aikana kaksi hyvää rautalyöntiä, tämä oli toinen niistä. Matkaa alamäkeen oli kovaan myötätuuleen 183 metriä. Osuma oli täydellinen, lentokaari korkea. Pallo laskeutui kuin perhonen viisi metriä ennen reikää ja valui nätisti reikään”, Kakko kuvaili lyöntiä.

Kakko oli jo pääsemässä lounaalle hyvistä asemista, mutta lopussa tulikin takaiskuja. Tuplabogi reiällä 16 ja bogi viimeisellä tiputtivat hänet kokonaistulokseen +7. Hetken vaikutti jopa siltä, että hän missaisi cutin. Vanha kenttä on kuitenkin pahoinpidellyt pelaajia tasaisen tappavasti, ja Roope nousikin reilussa tunnissa kierroksen päättymisen jälkeen jo 65 parhaan joukkoon.

”Kyllä oli taas kenttä tiukka. Harkkakierrokset mukaan lukien olen pelannut ulosmenon neljä kertaa. Paras tulos on 40 (+4). Viikonloppunakin Valderramassa tulee tapahtumaan, tällä kentällä ei saa lahjoja, eikä menesty ilman hyvää peliä”, Kakko sanoi.

Tällä hetkellä sijoitus tuloksella +7 on jaettu 64:s. Cut-raja tuskin nousee enää +8 puolelle, mutta kyseessä tullee olemaan koko kauden korkein cut-raja – ja mikä hauskinta – kiertueen lyhimpiin lukeutuvalla kentällä!

Kärjessä tällä hetkellä vetelee Andrew Johnston tuloksessa -5, mutta hän on pelannut vasta kaksi väylää iltapäivän tuulissa. Maaliin päässeistä Pablo Larrazabal (-3) on paras pelaaja. Martin Kaymer on kentällä tuloksessa -2 ja kisan isäntä Sergio Garcia +3.

Etsi luettavaa