Hyppää sisältöön

Ilonen esitti parastaan, huomenna haussa pöljä päivä

Mikko Ilonen parantaa päivä päivältä Rion olympialaisissa.

Mikko Ilonen pelasi huippukierroksen olympiagolfin kolmannella kierroksella. Ilonen pelasi tuloksen 66 eli viisi alle parin ja nousi kymmenen parhaan joukkoon, kun kierros on vielä kesken. Myös Roope Kakko onnistui tänään.

Mikko Ilonen lähtee hyvistä asemista olympiagolfin viimeiselle kierrokselle. Ilonen pelasi tänään tuloksen 66 eli 5 alle parin. Ilonen ei tehnyt tänään yhtään bogia, vaan seitsemän birdietä ja yhden tuplan. Ylen haastattelussa Ilonen kertoi, että juuri tupla neljännelle reiälle sysäsi hänen pelinsä tänään oikeille raiteille.

”Olen tulokseen tyytyväinen. Peli lähti vähän yskien käyntiin. Tuplan jälkeen kuitenkin tuntui, että olen sisällä tässä rundissa”, Ilonen sanoi.

Nelosen tupla aukaisi pelin

Ilonen teki ennen tuplaansa birdien ja samoin tuplan jälkeen. Etuysin loppuun hän teki vielä birdiet kahdeksannelle ja yhdeksännelle reiälle, joten takaysille lahtelainen pääsi tuloksessa kaksi alle parin.

Takaysillä Ilonen pelasi hyvää golfia. Kenttä pelattiin tänään hieman erilaisena kuin aiempina päivinä, koska tuulen suunta oli muuttunut yön aikana. Yleisesti ottaen se helpotti peliä jonkin verran, sillä tulostaso lauantaina oli kovempi kuin torstaina ja perjantaina.

Kierroksensa jälkeen Ilonen nousi kärkikymmenikköön, mutta kärjellä oli vielä paljon reikiä pelaamatta. Tässä vaiheessa Ilosen ero johdossa olevaan Justin Roseen on kuusi lyöntiä. Pronssimitaliin on matkaa neljä lyöntiä, sillä toista sijaa jakavat Henrik Stenson ja Marcus Fraser tuloksella -9.

Pöljällä päivällä mahdollisuus mitalille?

Ilonen itse näki, että mitaliin on pitkä matka, vaikka hän näki myös pienen toivon pilkahduksenkin silmissään, jos kärki ei mene alle 12 alle parin tuloksen.

”Olen aika kaukana kärjestä ja riippuu paljon siitä, mitä liiderit painaa loppuun. Toivotaan, ettei tule hirveän paljon birdietä. Sumealla, pöljällä päivällä voisi saada ihan hyvän kiinnikkeen”, Ilonen näki.

Tänään myös Roope Kakko esitti parastaan Riossa. Hän pelasi tuloksen 68 lyöntiä eli kolme alle parin. Sillä tuloksella hän nousi sijalle jaettu 42:s.

Etsi luettavaa