Hyppää sisältöön

Ilonen esittää kauden parastaan Sveitsissä, kärkeen vain kaksi lyöntiä

Mikko Ilonen esittää kauden parastaan Sveitsissä.

Mikko Ilonen lähtee kolmanteen päivää jaetulta seitsemänneltä sijalta Omega European Mastersissa Sveitsissä. Ilonen pelasi tänään kolme alle parin. Roope Kakko karsiutui niukasti jatkosta, Mikko Korhonen reilusti.

Mikko Ilosen kierros Crans-sur-Sierren Euroopan Tourin kisassa alkoi bogilla mutta päättyi birdieen. Siinä välissä olleet reiät Ilonen pelasi yhteensä kolme alle parin. Lahtelaisella on siten kaikki mahdollisuudet pelata kauden paras sijoitus ET:llä, sillä kahden päivän jälkeen hän jakaa seitsemättä sijaa, eikä kärkeen ole matkaa kuin kaksi lyöntiä.

Kaksi lyöntiä on vähän, mutta kilpailua on vielä jäljellä kaksi kierrosta. Ei siis saa nuolaista ennen kuin tipahtaa, mutta nyt Ilosen osakkeet näyttävät hyvältä. Hänellä on hyvät mahdollisuudet kauden parhaaseen sijoitukseen, sillä Ilosella on vielä top-10-sijoitus korkkaamatta tältä vuodelta. Paras sijoitus tähän mennessä kaudella 2016 on ollut jaettu 12. sija Malesian osakilpailussa.

Kiitosta riitti lähipiirille

Kierroksen jälkeen Ilonen jakoi kiitosta lähipiirilleen. Niskavaivoista kärsineen Ilosen parsi pelikuntoon hänen ruotsalainen fysioterapeuttinsa Pierre Johansson.

”Hyvä tehdä cutti, kun on perhekin  täällä viihtymässä. Caddieni Jason on ollut mies paikallaan kentällä, tehnyt hyvää jälkeä. Myös fyssarini Pierre Johansson ansaitsee kiitosta, ilman häntä en olisi ollut viivalla torstaina”, Ilonen kertoi.

Tänään Ilonen ei pelannut mitenkään häikäisevää kenttäpeliä, sillä hän osui ainoastaan kuuteen väylään ja yhteentoista viheriöön. Eiliseen tapaan lähipeli oli kuitenkin hyvää ja putteja kertyi ainoastaan 26. Birdieputit upposivat etenkin takaysillä, jonka Ilonen pelasi neljä alle parin!

”Etulenkki meni hiukan ’varpaillaan’, olin pienissä vaikeuksissa aika monella reiällä. Birkku sisääntulon alkuun rauhoitti tilanteen ja tulinkin takaysin ihan mallikkaasti. Peli tuntui helpolta taas ja paikkoja syntyi”, Ilonen sanoi tiedotteessaan.

Kolmen kopla kärjessä

Kisaa johtaa kolme pelaajaa: Romain Langasque, Richard Bland ja Richard Green. He ovat tuloksessa yhdeksän alle parin. Myös kahdeksan alle tuloksessa on kolme pelaajaa.

Sveitsin kisassa olivat mukana myös Roope Kakko ja Mikko Korhonen. Molemmat kuitenkin putosivat jatkosta. Kakko vain lyönnillä, Korhonen selvemmin peräti viidellä.

”Ei tässä oikeastaan muu sakkaa kuin ajatus. En pääse peliin sisään ja päätöksenteko on vaikeaa. Usko omaan tekemiseen ei ole kohdallaan juuri nyt”, Korhonen sanoi tiedotteessaan.

”Tiedän itse syyt huonoon mindsettiin ja koitan pikkuhiljaa päästä takaisin. Tie voi olla pitkä. Näillä mennään, ei voi kun tehdä kovasti hommia ja yrittää uskoa.”

Etsi luettavaa