Hyppää sisältöön

Ilonen: En päässyt puttaamisen kanssa sinuiksi”

Mikko Ilosen kausi jatkuu ensi torstaina Malesiassa.

Lähi-idän Desert Swing ei sujunut Mikko Ilosella odotusten mukaan. Kisaputki jatkuu ensi viikolla Malesiassa.

Mikko Ilosen lopullinen sijoitus Dubai Desert Classicissa oli 32:s. Se oli myös hänen paras edesottamuksensa kolmen ET-osakilpailun Desert Swingissä, sillä kaksi aiempaa kisaa päättyivät Ilosen osalta putoamiseen cutista.

Ilonen aloitti kilpailun hyvin, mutta keskinkertaiset kierroksen perjantaina ja lauantaina pudottivat hänet liian kauaksi tulosluettelossa, jotta lahtelainen olisi voinut tosissaan taistella top-ten-sijoituksesta sunnuntaina.

Ilonen itse näkee syyksi huonosti kulkeneen puttipelin.

”Lyöminen on hyvällä tasolla, ajoittain vahvan puolella. Puttaamisessa en näissä kisoissa päässyt itseni kanssa sinuiksi missään vaiheessa. Sen puolen takelteluun ei ole näissä kisoissa varaa”, Ilonen sanoi tiedotteessaan.

Ilonen tavoitteli sunnuntaina huippukierrosta, mutta ei onnistunut alittamaan torstain tulostaan. Hänen yhteistuloksensa oli -4 (69-73-72-70).

”Sunnuntaista muodostui melkein se suunnittelemani viikon paras päivä. Oli paljon hyvää, tasaista peliä, muutaman lyönnin ottaisin kuitenkin mielellään uusiksi.”

Ilonen kärsi hieman huonosta tuurista, koska joutui pelaamaan kovassa tuulessa koko toisen kierroksen. Iltapäivän lähtijät hyötyivät, kun kierros myöhemmin keskeytettiin ja he pääsivät pelaamaan sen loppuun lauantaiaamuna helpommissa olosuhteissa.

Ilosen kausi jatkuu ensi viikolla Malesassa. Ilonen pelaa Kuala Lumpurissa neljännen kisan putkeen. Sen jälkeen edessä on Ilosen mukaan pitkä kisatauko.

”Kuala Lumpurista palaan Suomeen ja pidän ET:n hieman risaisesta alkukauden ohjelmasta johtuen taukoa kilpailemisesta jopa huhtikuun puolenvälin paikkeille.”

Dubain kisan voitti Sergio Garcia tuloksella -19.

Euroopan Tourin kisoja voi katsoa Viaplayllä ja Viasatilla

Etsi luettavaa