Hyppää sisältöön

Ilonen Design suunnittelee Tammer-Golfiin uuden kentän – hanke odottaa kaupungin päätöstä lopullisesta maa-alueesta

Mikko Ilosen toimisto on palkattu Tammer-Golfin uuden kentän suunnittelutöihin.

Tammer-Golf on tehnyt yhteistyösopimuksen Ilonen Designin kanssa uuden kentän ja harjoittelualueiden suunnittelusta.

Tampereella sijaitseva Tammer-Golf on palkannut Mikko Ilosen suunnittelutoimiston Ilonen Designin vastaamaan Tammer-Golfin uuden kenttähankkeen suunnittelusta. Tampere on kaavoittanut nykyisen Ruotulassa sijaitsevan kentän alueen asuinkäyttöön, mutta on näyttänyt vihreää valoa kentän siirtämiselle lähistölle.

Kenttähanke on ollut vireillä jo jonkin aikaa, mutta golfkentälle varattavia maa-alueita ei ole vielä lyöty kaupungin toimesta lukkoon.

Tammer-Golf ja Ilonen Design tiedottivat tänään, että tarkempi Masterplan tehdään heti, kun hankkeen käyttöön kaavoitettava maa-alue tarkentuu. Tästä huolimatta Ilonen Design on jo ollut tekemässä Tammer-Golfin kenttähankkeen ensimmäisiä reitityssuunnitelmia.

”Tammer-Golfin kenttähanke on erittäin mielenkiintoinen. Meille kokonaan uuden kentän ja harjoitusalueiden suunnitteleminen lähelle Tampereen keskustaa on hieno mahdollisuus. Olemme todella innoissamme”, Ilonen toteaa tiedotteessa.

”Uudella Ruotulan kentällä harrastajien erilaiset tarpeet voidaan ottaa paremmin huomioon. Esimerkiksi juniorien on mahdollista tulla kentälle polkupyörällä tai julkisilla liikennevälineillä – aivan samoin kuin itse menin aikanaan Lahdessa Takkulan kentälle treenaamaan ja pelaamaan”, Ilonen kertoo.

”Meillä on ollut Tampereen kaupungin kanssa hyvä keskusteluyhteys jo useiden vuosien ajan. Ruotulan alueelle on teetetty lukuisia luontoselvityksiä, ja me tulemme suojelemaan alueen tärkeitä luontoarvoja. Luontoarvojen säilyttämisen lisäksi alueen suunnittelusta otetaan monipuolisesti huomioon kaupunkilaisten muut liikunta- ja ulkoilumahdollisuudet”, sanoo Tammer-Golfin toiminnanjohtaja Markus Junni.

Golf on kaikenikäisille sopiva liikuntalaji, jonka tuominen lähelle ihmisiä sekä kehittää suomalaista golfia että lisää kansalaisten liikuntamahdollisuuksia.”

”Hienoa, että Tammer-Golfin kenttähanke etenee. Helppo saavutettavuus mahdollistaa erityisesti juniorien ja muiden autottomien golfin aloittamisen ja harrastamisen”, Golfliiton hallituksen puheenjohtaja Hanna Hartikainen toteaa.

Tiedotteen mukaan Tammer-Golfin ajatuksissa on rakentaa Ruotulaan koko perheen golfkeskus, jossa olisi mahdollista järjestää myös merkittäviä golfkilpailuja, millä olisi Tampereelle suuntautuvaa matkailua virkistävä vaikutus.

”Uusi kenttä suunnataan ensisijaisesti Tammer-Golfin jäsenille ja muille kotimaisille harrastajapelaajille, mutta siitä on tarkoitus rakentaa myös suurkilpailujen mitat täyttävä areena, jossa voidaan tulevaisuudessa pelata kansainvälisiä kilpailuja”, Ilonen kaavailee.

Etsi luettavaa