Hyppää sisältöön

Ilkivaltaa Aurinkorannikon huippukentällä – 10 viheriötä kuokittiin pelikelvottomiksi

Santana Golfin kentän on suunnitellut maineikas Cabell B. Robinson.

Perjantain vastaisena yönä tapahtuneen tuhon tekijöitä ei ole saatu kiinni. Kenttä pyritään avaamaan jo alkavan viikon alussa.

Santana Golf on yksi Aurinkorannikon arvostetuimpia laatukenttiä. Se on hinta-laatusuhteeltaan todella hyvä, arkkitehti Cabell B. Robinson tunnetaan kunnianhimostaan. Santana Golfia pidetään yhtenä hänen onnistuneimmista töistään.

Torstain ja perjantain välisenä yönä Santana Golfissa kävi ilkivallan tekijöitä, jotka tuhosivat kentän 18:sta viheriön pinnasta kymmenen varsin järjestelmällisellä tavalla kuokkien. Tekotapa ja viheriöiden valinta viittaa myös siihen, että tekijät tunsivat kohteen varsin hyvin entuudestaan.

”Kun tulimme perjantaiaamuna töihin, näky oli aika lohduton. Useilla greeneillä oli kuokittu tai käytetty haravaa todella raskaalla kädellä. Ikäväksemme jouduimme sulkemaan kentän väliaikaisesti, kertoi Santana Golfin johtaja Salva Jaime Gallardo,  asiasta ensimmäisenä uutisoineelle Fuengirola.fi-sivustolle.

Talvisin Aurinkorannikolla asuvan golfyhteisön tukikohtana Santana Golf toimii muun muassa golfpalveluita tuottavan Par 1:n viikkokilpailuissa. Kentän suosio on ollut vakaata suomalaisten kesken jo vuosikausia hyvän laatutason ja erinomaisen sijainnin johdosta.

”Todella valitettava ja kummallinen tapaus. Santana on alueen paras kenttä, ja pitää ajaa kauemmaksi, että tulee yhtä hyviä kenttiä vastaan”, sanoo Kari Huttunen, joka on seniorien maajoukkuepelaajia ja joka on asununut Aurinkorannikkolla toistakymmentä vuotta.

Poliisi tutkii tapahtunutta. Kenttä pyritään avaamaan keskiviikkoon mennessä. Tapaus sattui ikävään ajankohtaan, koska Aurinkorannikon kuumin sesonki on nyt alkamassa.

Etsi luettavaa