Hyppää sisältöön

Ilari Saulolle Eezy Openin voitto jännittävien vaiheiden jälkeen – Katri Bakker jälleen ylivoimainen ykkönen naisten kilpailussa

Eezy Openin palkintopotti on nelinkertainen Finnish Tourin normaaleihin summiin verrattuna. Vuonna 2022 kisan voitti Ilari Saulo. KUVA: JUHA HAKULINEN

Finnish PGA Golf Tour Presented by Crisp -kiertueeseen kuuluvan Eezy Openin voitto oli monien mielestä jo jaettu kuuden lyönnin johdosta päätöspäivään lähteneelle Ilari Saulolle, mutta Rasmus Karlsson teki voittokamppailusta huippujännittävän.

Lopulta tiukan kamppailun jälkeen Ilari Saulo otti ammattilaisuransa toisen voiton yhteistuloksella -12. Päätöspäivän 67 lyönnillä selvittänyt Rasmus Karlsson oli toinen tuloksella -10.

Päivän parhaasta kierrostuloksesta vastannut Niilo Mäki-Petäjä oli kolmas (-9). Samaan tulokseen Mäki-Petäjän kanssa venyi myös Eemil Alajärvi.

Kilpailun voitto oli tukevasti Saulon hyppysissä ensimmäisen yhdeksän reiän jälkeen, mutta takaysillä (kentän reiät 1–9) peli meni jännäksi. Saulo teki takaysin alkuun pari birdieä, mutta kentän neljännelle reiälle tullut bogi ja etenkin seiskaväylälle veteen menneen avauksen jälkeen tullut tuplabogi laittoivat pelin jännäksi.

Samaan aikaan, kun Saulo kamppaili bogeja vastaan, Karlsson naputti birdiejä. Karlsson pelasi viimeiset 9 reikää neljä alle parin, mutta hänen kirinsä jäi jo toisessa kilpailussa peräkkäin hieman lyhyeksi. Hän sijoittui myös viime viikonloppuna pelatussa Kuljetusrinki Openissa toiselle sijalle.

Kahden kakkostilan myötä Karlsson on kiertueen rankingissa ykkösenä kolmen pelatun kilpailun jälkeen.

Iloisena ja nöyränä palkintojenjaossa puhunut Saulo kiitti tukijoitaan, valmentajiaan, Golf Pirkkalaa, yleisöä sekä etenkin kilpailun mahdollistaneita tahoja, jääkiekkoilija Sami Vatasta ja Eezyn Timo Lainetta.

”Tämä oli erittäin hieno kilpailu. Täällä oli paljon nuoria ammattilaisia, ja tämä on todella merkittävä kilpailu meille kaikille. Tämä antaa mahdollisuuden investoida omaan peliin ja tulevaisuuteen”, 10 600 euron ykköspalkinnon voittanut Saulo sanoi.

Lauantaina tuloksen 73 (+1) pelannut Saulo oli mielissään omasta esityksestään, vaikka peli menikin tiukaksi.

”Ei ole ikinä ennen ollut näin isoa johtoa viimeiseen päivään lähdettäessä. Se oli uusi paikka itselle. Omasta mielestäni suoriuduin siitä tosi hyvin. Tiesin aikaisemmasta kokemuksesta, että se tulee olemaan taistelua, vaikka olisi kuinka iso johto hyvänsä. Pystyin kuitenkin lyömään hyviä lyöntejä ja putteja silloin kun piti”, ensi viikolla Challenge Tourilla kilpaileva Saulo kertoi.

Katri Bakker luotti valintoihinsa ja lyönteihin

Katri Bakkerilla on jo kolmen pelatun kisan jälkeen vahva ote Finnish Tourin kokoaiskisan voitosta.
KUVA: JUHA HAKULINEN

Naisten kilpailussa nähtiin kauden avauskisan tapaan Katri Bakkerin ylivoimaa.

Telia Samsung Openin näytöstyyliin Vuosaari Linksilla voittanut Bakker toisti saman tempun Eezy Openissa kukistamalla toiseksi tulleen Oona Kurosen (+10) seitsemällä lyönnillä.

Bakkerin voittotulos oli +3 (72–77–70). Kolmanneksi nousi June Weckman (+11).

Voitto alkoi näyttää varmalta jo kierroksen alkupuoliskolla, kun lähimmät uhkaajat sortuivat bogeihin.

Lopullisesti Bakker sinetöi voittonsa kolmella viimeisellä reiällä, jotka hän pelasi kaksi alle parin.

”Tänään peli kulki hyvin. Luotin omiin valintoihini ja lyönteihini, ja putit upposivat vähän paremmin kuin muina päivinä”, naisten rankingin kärjessä oleva Bakker sanoi.

Ensi viikon harjoitteluun ja lepoon keskittyvä Bakker pelaa seuraavaksi kansainvälisillä viheriöillä, kun hän osallistuu juhannusviikolla Englannissa pelattavaan Women´s Amateuriin.

Finnish Tour jatkuu jo ensi viikolla, kun kiertue palaa 1,5 viikon jälkeen Hills by GoGolfin kentille. Westerback 1897 Open pelataan torstaista lauantaihin golfkeskuksen Mustat-kentällä.

Lähde: Finnish Tourin tiedote

Tulospalvelu

Etsi luettavaa