Hyppää sisältöön

Ilari Saulo voitti SM-kultaa – eagle viimeisellä nosti mukaan uusintaan

Ilari Saulo otti Suomen mestaruuden jännittävien vaiheiden jälkeen.

Miesten sarjassa nähtiin jännittävä loppuratkaisu kolmen miehen uusinnassa.

Keimola Golfin Ilari Saulo on tuore lyöntipelin Suomen mestari. Voitto ratkesi kolmen miehen uusinnassa, jossa Saulo päihitti Peuramaa Golfin Veeti Mähösen ja Suur-Helsingin Golfin Miikka Mäkisen.

Saulo nousi uusintaan tehtyään viimeiselle reiälle eaglen. Kisakentän päätösreikä on 280 metriä pitkä par 4, jonka Yhdysvalloissa opiskeleva Saulo löi yhdellä päälle. Hän pelasi samassa ryhmässä Mähösen kanssa, joka pelasi takaysin peräti seitsemän alle parin.

Uusinta ratkesi jo ensimmäisellä reiällä (18.). Saulo oli trion ainoa, joka onnistui tekemään birdien. Hän löi jälleen väylän yhdellä päälle, kun Mähönen ja Mäkinen löivät avauksen raudalla. Rohkea taktiikka kannatti ja Saulo pääsi juhlimaan uransa ensimmäistä Suomen mestaruutta.

Hopeamitalit jaettiin Mäkiselle ja Mähöselle, joka pelasi päätöskierroksen tulokseen 66 samoin kuin neljänneksi noussut Lauri Ruuska.

”Erittäin hyvä fiilis! Jännittävä loppuhuipennus jätkien kanssa, onneksi sain muutaman hyvän lyönnin loppuun ja homman pakettiin”, Saulo sanoi Golf.fissä.

Sivusto raportoi, että kiitospuheessaan Saulo jakoi kiitosta laajasti, etenkin hän kiitti runsasta yleisöä ja Season Golf Academyn treenikavereitaan.

”Mahtavaa oli voittaa tällaisessa paikassa ja vielä parhaiden kavereidensa edessä.”

Voitto tietää sitä, että Saulo pääsee mukaan elokuun alussa pelattavaa Vierumäki Finnish Challengeen. Se saattaa muuttaa hieman hänen lähiviikkojen suunnitelmiaan.

”Tiistaina piti lähteä Saksan avoimiin, mutta pitää miettiä suunnitelmia uudestaan. Pelaan lisäksi Erkko Trophyn ennen collegeen paluuta.”

Panostaminen puttipeliin kannatti 

Naisten sarjassa Krista Junkkari oli ylivoimainen. Koski-Golfin pelaaja vei voiton ennen Anna Backmania (-4) kuuden lyönnin erolla. Junkkarin tulos -10/74-66-68-70 on myös naisten SM-kisojen uusi ennätys. Pronssille ylsi Oona Vartiainen tuloksella -2.

”Ihan mahtavaa, huikea fiilis. Yksi iso etappi ja tavoite saavutettu tälle kaudelle. Ja vielä hyvällä omalla pelillä, joten olen tyytyväinen”, 19-vuotias Junkkari kertoo.

Loistovire Vaasaan löytyi varman lyömisen kautta, johon Junkkari ja valmentaja Tommi Henttu panostivat ennen kisoja.

”Putit eivät tippuneet ekana päivänä, mutta luotin että paikkoja tulee vielä jatkossa ja niinhän siinä kävi”, naisten uuden kenttäennätyksen ja oman ennätyksensä 66 torstaina pelannut Junkkari kertoi.

Erityisgolfin Suomen mestaruuden vei Tarinagolfin Tero Peltola, joka päihitti toiseksi sijoittuneen Lasse Miettisen kuudella lyönnillä. Pronssin jakoivat Imatran Golfin Raimo Juuti ja Karelia Golfin Petri Takkunen

Tulospalvelu

Etsi luettavaa