Hyppää sisältöön

Ilari Saulo pistelistan kärjessä ennen Lakiston kilpailua

Reikäpelimestaruuden voittanut Ilari Saulo johtaa Tourin pistelistaa

Audi Finnish PGA Golf Tourin osakilpailu käynnistyy perjantaina huippukuntoisella SHG:n Lakiston kentällä. Pelaajia on mukana 156, ammattilaiset pelaavat 10 000 euron palkintopotista.

Kotimaan ykköskiertueen kilpailun osallistujalista on kivikova, ykkkössuosikin nimeäminen on lähes mahdotonta.  Challenge Tourilta pakkolomalla olevat Oliver Lindell ja Kim Koivu lukeutuvat meriiteiltään kovimpiin, mutta meriiteiltään ja taidoiltaan potentiaalisia kärkinimiä voidaan helposti nimetä toistakymmentä.

Sanna Nuutinen lukeutuu David Silvan valmennustalliin Tourilla kuluvalla kaudella jo voittaneiden Ilari Saulon ja Rasmus Karlssonin tavoin

Sanna Nuutinen lukeutuu David Silvan valmennustalliin Tourilla kuluvalla kaudella jo voittaneiden Ilari Saulon ja Rasmus Karlssonin tavoin

Teemu Tyry

Sanna Nuutinen, Krista Junkkari, Tiia Koivisto ja Emilia Tukiainen ovat ennakkoon kisan kovimmat naispelaajat.

Kauden aiemmat suurklpailut ovat jo osoittaneet, että terävimmän kärjen takana on pitkä rivi haastajia.

Tourin ensimmäisen kilpailun voittaja Hill Sidessa oli Roope Kakko. Paltamossa ykköstilaa juhli amatööri Elias Haavisto. Reikäpelimestariksi Tammer-Golfissa kruunattiin Ilari Saulo ja lyöntipelimestaruudesta pokaalin kantoi kotiinsa Rasmus Karlsson.

SHG:lla kotikenttäetu ja vahva edustus

Kilpailua isännöivä Suur-Helsingin Golf on perinteikäs kilpagolfseura, ja kilpailussa onkin mukana peräti 12 SHG:n pelaajaa, mukaan lukien toimitusjohtaja Jarkko Raski.  Hänelle kilpagolf on edelleen lähellä sydäntä, vaikka työnkuva on nykyään toimiston puolella.

”Omat odotukset ovat varsin maltilliset. Kyllä minä edelleen osun palloon, välillä ihan hyvinkin. Mutta meidän kenttä on niin mielettömän hienossa kunnossa, että senkin takia on kiva lähteä pelaamaan kilpagolfia”, Raski kertoo.

Jarkko Raski haastaa nuorempansa Lakistossa sekä henkilökohtaisessa, kuin myös joukkuekisassa

Jarkko Raski haastaa nuorempansa Lakistossa sekä henkilökohtaisessa, kuin myös joukkuekisassa

Juha Hakulinen

Audi Finnish PGA Golf Tourilla otettiin tänä vuonna käyttöön joukkuekilpailu, jota pelataan henkilökohtaisen kilpailun rinnalla. Suur-Helsingin Golfissa joukkueajattelu on olennainen osa seuran edustuspelaajien arkea.

”Meillä pääsee joukkueeseen kaksi edellisen kilpailun parasta pelaajaa, ja kahdesta muusta paikasta järjestetään karsinnat. Salmisen veljekset, Tuomas ja Mikael, saivat paikan joukkueeseen Paltamon kisan perusteella, mutta kaksi muuta paikkaa ratkaistiin maanantaina karsintakisassa. Satuin voittamaan sen karsinnan, joten pääsin mukaan joukkueeseen. Ja yritän totta kai auttaa joukkuetta parhaani mukaan”, Raski lupaa.

Raski odottaa näkevänsä viikonvaihteessa huippugolfia, eikä Lakiston kenttä varmasti päästä pelaajia helpolla.

”Toivotaan, ettei tule enempää vettä, että pinnat pysyisivät huippukunnossa. Mutta kenttä tulee haastamaan pelaajia, varsinkin viheriöiden osalta. Katsotaan, kuka pystyy pelaamaan strategisesti parhaiten.”

Kotiseuran pelaajien ohella kilpailussa on jälleen paikalla monia Suomen kärkipään pelaajia, kuten aiemmissakin tämän kauden Audi Finnish PGA Golf Tourin osakilpailuissa.

Kilpailu käynnistyy perjantaina ja päättyy sunnuntaina. Yleisöllä on vapaa pääsy seuraamaan huippugolfia paikan päälle.

Audi Finnish PGA Golf Tour, lähtöajat perjantai Lakisto

Etsi luettavaa