Hyppää sisältöön

Ignatius pyrkii Golfliiton hallitukseen

Markku Ignatius tavoittelee paikkaa Golfliiton hallituksessa.

Uudenmaalta liiton hallitukseen on tunkua, sillä erovuorossa oleva Jyrki Nykänen haluaa jatkaa ja hänen lisäkseen ehdolle on asettumassa kolme muuta henkilöä. Yksi heistä on Gumböle Golfin toimitusjohtaja Markku Ignatius.

Suomen Golfliiton uusi puheenjohtaja ja hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle valitaan marraskuun lopussa liittovaltuuston syyskokouksessa. Ehdokasasettelu käy nyt kuumana.

Uudeltamaalta erovuorossa on Jyrki Nykänen. Hän on ilmoittanut olevansa käytettävissä myös kahden vuoden jatkokaudelle.  Myös Gumböle Golfin toimitusjohtajaa Markku Ignatiusta on pyydetty pyrkimään hallitukseen ja hän on vastanut pyyntöön kyllä.

Heidän lisäkseen Sarfvikin Markku Takanen sekä Timo Eskeli Pickala Golfista ovat sanoneet olevansa käytettävissä luottamustehtävään.

Talous menossa parempaan suuntaan

Jyrki Nykänen on istunut Golfliiton hallituksessa yhden kaksivuotisen kauden verran. Hänen mukaansa Suomi-golfin strategia on menossa hyvää vauhtia eteenpäin. Strategian ytimessä on se, että kaikki kotimaiset golftoimijat saataisiin puhaltamaan yhteen hiileen golfin edistämiseksi Suomessa. Nykäsen mukaan alkuvaiheessa yhteistyö voisi merkitä sitä, että liitto ostaisi eri palveluita esimerkiksi PGA:lta ja Suomen Golfkenttien yhdistykseltä.

Strategian jalkautuksen liittovetoisuus on kuitenkin aiheuttanut kritiikkiä muissa toimijoissa: ”Jonkun täytyy viedä sitä (strategiaa) eteenpäin, ja liitolla on siihen vahvimmat voimavarat. Kun asioissa päästään eteenpäin, vastuuta jaetaan”, Nykänen näkee.

Nykäsen mukaan myös liiton talous on menossa parempaan suuntaan, mutta hän ei tässä vaiheessa avaa lukuja tarkemmin.

”Kun toimintasuunnitelma ja budjetti julkaistaan, meillä on näyttää hyviä uutisia on  liittovaltuustossa”, Nykänen uskoo.

GoGolfin tietojen mukaan Nykänen olisi valmis asettumaan myös hallituksen varapuheenjohtajaksi, mikäli nykyinen varapuheenjohtaja Toni Laakso valitaan puheenjohtajaksi. Myös hallituksen toinen uusimaalainen rivijäsen Elisabeth Spåre on ilmoittanut olevansa käytettävissä puheenjohtajaksi.

Kentän toimitusjohtajia ei aiemmin hallituksessa

Uudeltamaalta hallituspaikkaa lähtee tavoittelemaan myös Markku Ignatius. Mikäli hänet valittaisiin, hänestä tulisi ensimmäinen golfkentän toimitusjohtaja liiton hallituksessa.

Golfliitto on seurojen liitto, mutta uuden Suomi-golfin strategian mukaisesti se pyrkii tuomaan yhteen golfin eri toimijat Suomessa.

”Itse näen niin, että liiton linkki toimitusjohtajiin on jäänyt etäiseksi. Toimitusjohtajat ovat kuitenkin niitä, jotka jalkauttavat Suomi-golfin strategian”, Ignatius sanoo.

Ignatiusta pyysivät mukaan Gumböle Golfin hallituksen lisäksi myös hänen toimitusjohtajakollegansa. Ignatiuksen mukaan sosiaalinen paine lähteä kamppailemaan hallituspaikasta oli kova. Ignatius edustaisi uudessa hallituksessa muutosta.

”Golfliitossa ja koko lajissa on murros päällä. Sen mukaan pitää ruveta toimimaan”, Ignatius näkee.

Ignatius ei jaa Nykäsen mielipidettä siitä, että strategiaa vietäisiin eteenpäin hyvässä yhteisymmärryksessä eri toimijoiden välillä.

”Golfliiton ja PGA:n välillä on ristivetoa ja koko strategiaprosessi on vielä kesken. Paljon puhutaan siitä, että kyseessä on Suomi-golfin strategia, mutta nyt siitä näyttäisi tulevan Golfliiton strategia”, Ignatius sanoo.

Kyseenalaistaja ja kehittäjä?

Ignatius ei epäröi tuoda mielipiteitään esille. Esimerkiksi liittovaltuutettuna hän nosti rohkeasti asioita esille, mutta usein turhautui siihen, kun liittovaltuutetut eivät saaneet riittävästi ääntään kuuluville eivätkä tarkkaa tietoa siitä, mihin liitto käytti rahaa.

Liittovaltuustossa hän puhui esimerkiksi liiton henkilökunnan palkkojen alentamisen puolesta. Lisäksi hän on esittänyt voimakkaita mielipiteitä liiton toiminnan kehittämiseksi myös sosiaalisessa mediassa.

”Minulla saattaa olla hieman rähisijän maine, mutta itse koen olevani enemmänkin kyseenalaistaja ja kehittäjä”, Ignatius sanoo.

Ignatiuksen Facebook-seinällä käytiin pääsiäisen aikaan mielenkiintoinen keskustelu, kun Ignatius kritisoi liiton rahankäyttöä ja päätöstä jättää lähettämättä joukkueita EM-kisoihin. Keskusteluun osallistuivat myös Golfliiton väistyvä puheenjohtaja Timo Laitinen, hallituksen jäsen Elisabeth Spåre ja toiminnanjohtaja Petri Peltoniemi. Laitinen kommentoi Ignatiukselle, että huutelun sijaan Ignatius voisi hakeutua päättävään asemaan tekemään asioille jotain. Nyt Ignatius sanoo vastaavansa huutoon lupautumalle ehdolle hallituksen jäseneksi.

Uudenmaan alue kokoontuu torstaina 29.9. Kokouksen asialistalla nousee tärkeysjärjestyksessä korkealle juuri ehdokkaiden nimeäminen liittovaltuuston syyskokoukseen.

Etsi luettavaa