Hyppää sisältöön

Hyvän fiiliksen klubi

Tawast Golf voidaan luokitella puitteiltaan ja hengeltään tyylikkäimpien 80-luvun klassikkokenttien joukkoon

Tawast Golfin kauden huipennus on elokuussa järjestettävä rento klubitapahtuma, jossa iltapäivällä kilpaillaan ja illalla juhlitaan.

KUN SAAPUU Tawast Golfin golfklubille, on melkein kuin astuisi omalle kotiklubille. Niin lämpimästi hämeenlinnalainen kenttä ottaa vierailijat vastaan. Mistä tuo vieraanvaraisuus oikein kumpuaa, toimitusjohtaja Lauri Manninen?

”Pidämme henkilökunnan kautta hyvää henkeä yllä ja palvelemme asiakkaitamme hyvällä ja iloisella fiiliksellä, joka on rakentunut vuosien saatossa. Kaikki tervehtivät toisiaan ja kaikki otetaan peliryhmään mukaan. Sekä uusien pelaajien että vieraspelaajien on tänne helppo tulla”, Manninen sanoo.

Klubin ravintolassa käy syömässä myös ei-golfareita, joista monet ovat Mannisen mukaan olleet hämmästyneitä hyvästä palvelusta. Samalla osalle on voinut herätä kiinnostus myös golfia kohtaan, kun mielikuva lajista muuttuu positiivisen asiakaskokemuksen seurauksena.

Vaikka Tawast Golfin jäsenmäärä on ollut pienessä kasvussa, se tarvitsee uusia pelaajia. Tarve johtuu tietenkin siitä, että jäsenistö vanhenee, kuten muillakin suomalaisilla golfklubeilla.

”Yli puolet pelaajistamme on seniori-ikäisiä”, Manninen aloittaa. ”Yhä enemmän taistelemme siitä, että saamme pelioikeudet vuokrattua. Haluamme jäsenmäärän kasvun myötä saada turvaa osakkeenomistajille, että he saavat pelioikeuden vuokrattua tai myytyä eteenpäin, kun eivät itse enää pysty pelaamaan”, hän jatkaa.

 

YHTENÄ KEINONA jäsenmäärän kasvattamiseksi ja ikärakenteen tasapainottamiseksi Tawast Golf on päättänyt satsata junioritoimintaan. Manninen iloitsee siitä, että peräti 70 junioria harjoittelee ympärivuotisesti seuran järjestämässä valmennuksessa.

”On hienoa, että käyttäytymistavat ja seurakulttuuri siirtyy sukupolvelta toiselle, ennen kuin seniorit jäävät pois”, Manninen pohtii.

Juniorien joukkoon mahtuu myös pari todellista lupausta.

Oona Kuronen ja Kerttu Hiltunen ovat Suomen kärkeä. Esimerkiksi Hiltunen voitti toukokuun lopussa 16-vuotiaana Finnair Junior Tourin osakilpailun ylivoimaisesti. Hän pelasi ensimmäisen kierroksen 64 lyönnillä”, Manninen sanoo.

 

NOIN PUOLET Tawast Golfin jäsenistöstä on hämeenlinnalaisia. Toinen puoli taas on alueen kesäasukkaita, sillä seudulla sijaitsee paljon mökkejä ja kesäasuntoja.

Vieraspelaajia Tawastiin houkuttelee myös naapurissa sijaitseva Linna Golf, joka lukeutuu Suomen parhaiden kenttien joukkoon.

”Samalla on mahdollisuus pelata meidänkin kenttä”, Manninen näkee.

Tawast tekee myös paljon yhteistyötä kolmannen Hämeenlinnassa sijaitsevan kentän eli Aulangon kanssa. Esimerkiksi senioreilla ja junioreilla on yhteisiä kilpailuja ja vieraspelaajia houkutellaan Hämeenlinnaan yhteisin green fee -paketein.

”Hotelleja löytyy Hämenlinnasta ja joidenkin kenttien yhteydessä. Hämeenlinnassa kaikkialta on kuitenkin lyhyt matka golfkentille”, Manninen muistuttaa.

 

TAWAST GOLF on profiloitunut myös kilpailujen järjestäjänä. Kaksi vuotta sitten kenttä isännöi SM-kilpailuja ja tänä vuonna siellä pelataan seniorien EM-kilpailujen tasoituksellinen sarja. Kisa on hämeenlinnalaisten kenttien yhteinen voimien näyttö, sillä Aulangossa pelataan samaan aikaan tasoitukseton sarja.

EM-kisat pelataan 8.–10.8., ja kun kisat on ohi, Tawast Golf järjestää lauantaina 11.8. kaikille avoimen klubitapahtuman, jossa iltapäivän yhteislähtökisan jälkeen on luvassa iltajuhlat.

Manninen mainostaa, että kilpailussa on hyvät palkinnot. Esimerkiksi hole-in-one-palkintona on matka maailman ympäri. Illalla juhlissa on bändi soittamassa ja jatkoilla innokkaimmat voivat jäädä katsomaan klubille PGA Championshipiä, joka pelataan samaan aikaan.

“Lämpimästi tervetuloa mukaan”, Manninen toivottaa.

Etsi luettavaa