Hyppää sisältöön

Hyvät rutiinit avaavat mahdollisuuden onnistumisiin

Huolellinen lyöntiin valmistautuminen saattaa mahdollistaa merkittävän tason noston pelissä. Useat pelaajat ovat tottuneet valmistautumaan puttiin samalla kaavalla lyönnistä toiseen, mutta täyden lyönnin rutiinit muuttuvat tilanteen mukaan. Tällä viikolla huippuvalmentaja Timo Karvinen kertoo, miten kehität lyöntiin valmistautumista.

Kaikki alkaa vahvasta päätöksestä

Tuloksen kannalta oleellinen vaihe on pelitaktiikan päättäminen, kohteen ja lyönnin valinta. Pelaajan taidot, olosuhteet ja väylän vaikeus huomioon ottaen kohde tulisi valita niin että onnistumisen todennäköisyys on suuri. Lyönnin valinta tulisi olla yksinkertainen, jotta lyöntiin on helppo luottaa vuorenvarmasti. Kohteen tulee olla pieni, lisäten suorituksen tarkkuutta.

Päätä pelitaktiikka ja noudata sitä.

Päätä pelitaktiikka ja noudata sitä.

Jarno Juuti

Kuvittele lyönti ennalta

Päätä kohde pallon takana ja lukitse kohde mielessäsi koko valmistautumisen ajan.

Päätä kohde pallon takana ja lukitse kohde mielessäsi koko valmistautumisen ajan.

Jarno Juuti

Sijoita pallo tiiauspaikalla siihen reunaan josta näkymä kohteeseen avautuu parhaiten. Yleisohje on, että lyö pahasta poispäin.

Siirry pallolle päästämättä katsetta kohteesta. Näin lukitset kohteen mieleesi ja alitajuisesti kohdennat suorituksen siihen. Visualisoi tuleva lyönti kohteeseen, tunne suoritus fyysisesti.

Harjoitussvingi kohteeseen

Huolellisen valmistautumisen ansiosta pallo päätyy aiempaa useammin kohteeseen.

Huolellisen valmistautumisen ansiosta pallo päätyy aiempaa useammin kohteeseen.

Jarno Juuti

Harjoitussvingillä voi olla monta eri merkitystä. Jos lyöt sen kokonaisena, kannattaa se lyödä kohteeseen. Näin varsinkin lyönneissä joissa ajoitus on herkkä. Tällaisia on esimerkiksi sivukierteellä pelatut lyönnit tai tuuleen lyödyt erikoislyönnit.

Siirry pallolle ja toista jo kerran kohteeseen lyöty harjoitussvingi pallon kanssa.

Timo Karvinen on toiminut maajoukkuevalmentajana neljässä eri maassa ja valmentaa nykyään muun muassa huippulupaus Sami Välimäkeä. Karvinen opettaa Espoon Golfseurassa ja talvisin Season Golfissa. Osoitteessa timokarvinen.com lisätietoa Timon opetustarjonnasta.

Etsi luettavaa