Hyppää sisältöön

Hyväksy virhemarginaalit ja valitse pelattava kohdealue

2016 Open Championship areena

Jopa maailman parhaat pallonlyöjät pelaavat virheiden ehdoilla. Kohteen sijaan valitse kohdealue ja lyönti, joka saattaa pallon tälle alueelle helpoiten.

PGA Tourin parhaiden pelaajien lähestymisien etäisyys lipusta on keskiarvolla noin 10 metriä. Tämä tilasto kertoo siitä kuinka suuret golfin virhemarginaalit todellisuudessa ovat. 

Hyvä tapa hyväksyä virhemarginaalit on valita kohteen sijaan alue, josta pelin jatkaminen onnistuu helposti. Tietysti olisi kiva lyödä pallo lipulle mutta parhaat tulokset syntyvät virheet välttämällä. PGA Tourin parhaat lähipelaajat kuten Jordan Spieth ja Jason Day pelastavat parin griinin ulkopuolelta vain 65% todennäköisyydellä. Tourin keskiarvo tälle tilastolle on 59%. Ammattilaisille jokainen missattu griini maksaa noin puoli lyöntiä tuloskortissa ja amatööreillä tämä luku on vielä suurempi. 

Valitse ensin alue griinillä, josta pelin jatkaminen onnistuu helposti. Tämän jälkeen valitse lyönti. Fade, draw matala tai korkea. Millä lentokaarella on helpointa päästä tälle alueelle? Sitten valitse maila, jolla kyseinen lyönti on helpointa tuottaa. Golfin virhemarginaalit osoittavat, että pallon saaminen griinille on hyvä lyönti kaikilla pelin tasoilla.

Birdejä alkaa tulla korttiin silloin kun pelaaja pääsee puttaamaan. Tourkilpailut voittaa usein se pelaaja, joka tekee vähiten bogeja. 

Samaa strategiaa kannattaa tietysti käyttää myös avauslyönneissä. Avauksissa kohdealue on usein suuri ja helposti tavoitettavissa oikealla lyöntivalinnalla. Yli yrittäminen on usein pelaajan pahin ongelma. Avauslyönnit saattavat joskus tuntua helpoille mutta tilastot jälleen osoittavat ettei näin ole. PGA Tourin keskiarvo väyläosumille on vain 62%. Vaikka rangaistus avauksissa ei ole yhtä suuri kuin missatusta griinistä on jokainen väyläosuma arvokas tuloskortissa. 

2016 Open Championship areena, Royal Troon nr.11

2016 Open Championship areena, Royal Troon nr.11

GettyImages

Avausten pituus on tuloksen kannalta erittäin tärkeää, joten avauslyönneissä kehotan käyttämään draiveria aina kun mahdollista. Draiverilla voi kuitenkin oppia pelaamaan kontrolloidusti ja pelaajan tulee käyttää lentokaarta, joka löytää väylän helpoiten. Pitkät pommit voi säästää kentän leveimmille väylille, joilla ei ole vaaraa pahaan virheeseen. 

Etsi luettavaa