Hyppää sisältöön

”Hymyilevä Tuhkimo” kolkuttelee jo kympin sakkia – noussut vuoden alusta häikäisevästi maailmanlistalla

Hupsis

Viime viikolla hymyllään golfmaailman sulattanut Hinako Shibuno jatkoi vakuuttavaa nousua golfin maailmanlistalla.

Japanilaisen huonoin noteeraus Rolex Rankingissa on ollut tänä vuonna 577:s. Sunnuntaina British Openin voiton ottanut Shibuno nousi tuoreella listalla jo 14:nneksi. Nousua edellisviikkoon oli 32 sijaa. Shibunolle British Open oli uran ensimmäinen major-kilpailu.

Shibuno on noussut tänä vuonna listalla raketin lailla mutta tutkan alapuolella golfin huipulle. Tutkan alapuolella siksi, että tähän mennessä hän on pelannut pääasiassa Japanin omaa kiertuetta, josta ei oikein nousta otsikoihin Aasian ulkopuolella.

Tilanne muuttui British Openin myötä, ei ainoastaan peliesitysten vaan myös valloittavan persoonan myötä. Luonnonlapsi pelasi majorin päätöspäivää kuin viikkokisaa kaveriporukassa, nameja syöden ja caddien kanssa vitsaillen.

Valoittavan hymynsä ansiosta hänet nimettiin kansainvälisessä lehdistössä Smiling Cinderellaksi eli Hymyileväksi Tuhkimoksi.

Tuoreella maailmanlistalla tapahtui myös suomalaisittain katsottuna mielenkiintoinen muutos, kun lauantaina LETAS-kisan voittanut Sanna Nuutinen (410.) ohitti Noora Komulaisen (452).

Suomen ykköspelaajana jatkaa Ursula Wikström, jonka sijoitus listalla on 339:s.

Etsi luettavaa