Hyppää sisältöön

Hurja eagle käynnisti Sami Välimäen kirin –viimeisen reiän soketti pudotti lyönnin päähän kärjestä

Sami Välimäen kolme ensimmäistä kierrosta ovat pitäneet sisällään pitkiä loistavia jaksoja, mutta myös hurlumhei -tyyppistä lyömistä. Sunnuntaina Välimäki taistelee kärkiryhmässä kisan voitosta. KUVA: GETTY IMAGES

Sami Välimäki ( 66-65-66,-16) on ennen viimeistä kierrosta Joburg Openissa lyönnin päässä vasta kolmatta pääkiertueen kisaansa pelaavasta Dan Bradburysta (-17)

Sami Välimäki nousi hurjalla kirillä DP World Tourin kisan kärkeen Johannesburgissa kierroksen toisella puoliskolla. Avauksissaan kierroksen viimeisillä väylillä sakkaillut pirkkalalainen maksoi kuitenkin 18:lla kovaa hintaa puun kupeesta lyömästään soketista joka tuotti tuplabogeyn.

Välimäki jatkoi lauantaina hurjaa peliään Houghton Golf Clubilla. Kahdella ensimmäisellä kierroksella hän oli jo pelannut yhdet hurjan hyvät yhdeksiköt, mutta toiset alakanttiin.

Lauantaina Välimäki aloitti positiivisen hurjastelunsa tehtyään avausreiän birdien jälkeen bogeyn.

Eagle kolmannella oli todella yllättävä, mutta mainio taidonnäyte heikon avauksen jälkeen.

Tästä käynnistyi 15 reiän jakso, jonka Välimäki pelasi fantastisesti seitsemän alle. Mainiot lähestymiset raudoilla ja kuuma putteri tuottivat eaglen lisäksi yhteensä kuusi birkkua kierroksen aikana.

Vakuuttavan oloisesti pelannut Välimäki oli loppureiíllä (15,17,18) vaikeuksissa oikealle karanneiden avaustensa kanssa.

Pelastusoperaatioista15:n lähestyminen puiden takaa veden yli viheriölle oli näyttävin. Tämän hän selvitti pienoisella riskillä, birdieputti livahti vain niukasti ohi.

Pirkkalalaisella oli onnetar puolellaan myös 17:lla hänen missattuaan taas avauksensa oikealle puiden taakse. Hän sai vapaan dropin pallon vieressä olleen johdon vuoksi. Korttiin kirjattiin lähipelitaiteilun jälkeen neljä lyöntiä, par.

Ensiapuasema ja ambulanssi lyöntilinjalla

Viimeisellä Välimäki oli vielä kerran oikealla, onnekkaasti puun oikealla puolella päästäkseen svingaamaan. Välimäelle järkyttäväksi yllätykseksi hän löi soketin, joka päätyi suurikokoisten puiden varjostamalla alueelle.
Onneksi lyöntilinjalla oli ensiapuasema ja ambulanssi.
Vapaa droppi noin 20 metriä pallon makuusta väylää kohden tielle. Siitä toinen droppi tien ”oikealle puolelle” josta kolmas lyönti noin 50 metrin päähän.

Nosto viheriölle ja kaksi puttia tuottivat tuplan. Tuloillaan ollut päivän paras tulos jäi haaveeksi.

66,-5 oli sekin kovaa valuuttaa.

Taistelu paikoista The Openiin tuo sähköä esityksiin

Viimeiselle kierrokselle Välimäki pääsee lyönnin päässä Dan Bradburysta, jonka esitystä saattoi sisääntulossa jo painaa kärkipaikan paineet.

23-vuotias englantilainen siirtyi ammattilaiseksi kesällä, ja on pelannut ennen meneillään olevaa kisaa kutsuilla kahdesti pääkiertueella ja kolme kertaa Challenge Tourilla. Vierumäellä sijoitus oli 47.

Maailmanlistan sijoitus 1411:s ei kerro todellisuutta englantilaisen potentiaalista.

Välimäki(-16) on kaksi lyöntiä edellä Daniel Van Tonderia (-14). Kovia meriittejä omaavat Christiaan Bezuidenhout (-12) ja Romain Langasgue (-11) nousivat Välimäen tuplan myötä niille etäisyyksille, joista kilpailuja kykenee vahvan esityksen kautta voittamaan.

Finaalipäivänä sijoilla kaksi ja kolmekin on poikkeuksellinen arvo. Kolme ensimmäistä saa paikan The Openiin, jossa Sami Välimäki ei ole vielä pelannut. Tasatilanteessa edellä on pelaaja, joka on maailmanlistalla korkeammalla.

Sunnuntaina starttiaikoja aikaistetaan aiemmin suunnitellusta, joten myös Elisa Viihde Viaplayn ja V Sportin lähetysajat muuttuvat.

Kärkikolmikko lähtee kierrokselleen kello 9.00

Tulospalvelu

Etsi luettavaa