Hyppää sisältöön

Huippukilpailun pelannut Kiira Riihijärvi hävisi voiton uusinnassa – suomalainen kiinni LPGA-paikassa

Kiira Riihijärvi pelaa loistavaa debyyttikautta ammattilaisena. KUVA: GETTY IMAGES

Symetra Tourilta nousee kauden päätteeksi kymmenen pelaajaa LPGA-kiertueelle. Kiira Riihijärvi nousi sunnuntaina kympin sakkiin sijoituttuaan toiseksi Four Wind Invitational -kisassa.

Kiira Riihijärvi sijoittui toiseksi viikonvaihteessa pelatussa Symetra Tourin osakilpailussa. Oulusta lähtöisin oleva pelaaja oli mukana kolmen naisen uusinnassa, jossa voiton vei Kiinan Xan Liu.

Riihijärvi teki ensimmäisellä uusintareiällä bogin ja Yhdysvaltain Gabby Lemiux parin, joten kun Liu onnistui tekemään birdien, ratkaisuun riitti yksi reikä.

Sunnuntaina päättyneessä kisassa Riihijärvi paransi peliään jokaisella kierroksella. Hän aloitti tuloksella 72, pelasin toisen kierroksen 69 lyönnillä ja päätti kilpailun tulokseen 68.

Kympin sakissa

Kakkossija nosti 25-vuotiaan suomalaisen kiertueen rankingissa kahdeksanneksi, kun kymmenen parasta pelaajaa saa kauden päätteeksi pelioikeuden LPGA-kiertueelle.

Riihijärvi on pelannut tällä kaudella 13 kilpailua. Kesäkuun voiton ja viime viikon kakkosijan lisäksi hän on sijoittunut kerran yhdeksänneksi ja kerran 12:nneksi.

Palkintorahaa plakkarissa on noin 59 800 dollaria.

Symetra Touria on vielä kuusi kilpailua jäljellä. Ranking-ykkösenä on Yhdysvaltain Lucy Li. Riihijärven lisäksi kymmenen sakkiin mahtuu myös Ruotsin Linnea Ström, joka on rankingissa kolmantena.

Seuraava kilpailu pelataan kahden viikon kuluttua ja kausi päättyy lokakuun alussa pelattavaan Epson Tour Championshipiin.

Symetra Tourin kilpailuissa on tyypillisesti palkintorahaa jaossa 200 000 dollaria, josta voittajan osuus on noin 30 000 dollaria.

Symetra Tourin ranking

SijoitusPelaajaPalkintorahat
1. Lucy Li110 111 $
2. Xiaowen Yin106 216 $
3. Linnea Ström88 361 $ 
4. Gabriella Then72 639 $
5. Gina Kim71 101 $
6. Grace Kim65 669 $
7. Yan Liu59 559 $
8. Kiira Riihijärvi58 996 $
9. Alexa Pano57 070 $
10. Kum-Kang Park53 947 $

Mahdollisuus tehdä kotimaista golfhistoriaa

Mikäli Riihijärvi saisi paikan LPGA:lta Symetra Tourin rankingin kautta, hän tekisi suomalaista golfhistoraa, sillä kukaan muu suomalainen ei ole aiemmin tässä tempussa onnistunut.

Minea Blomqvst-Kakko, Matilda Castren ja Sanna Nuutinen ovat selvittäneet tiensä LPGA:lle kiertueen karsintojen kautta.

Tänä vuonna LPGA:lla pelaavat Castren ja Nuutinen. Castren on rankingissa 57:ntenä ja Nuutinen 107:ntenä. Koskaan aiemmin ei maailman kovatasoisimmalla naisten kiertueelle ole pelannut yhtä aikaa kahta suomalaista.

Riihijärvi oli lähellä paikkaa LPGA:lla jo viime kauden päätteeksi karsinnoista, mutta tuolloin heikko päätöspäivä pudotti Riihijärven karsintarajan väärälle puolelle.

Riihijärvi pelaa ensimmäistä täyttä kauttaan ammattilaisena. Tätä ennen hän pelasi hyvällä menestyksellä yliopistogolfia Yhdysvalloissa.

Etsi luettavaa