Hyppää sisältöön

Huippukierros siivitti Salmisen voittoon kotikisassa

Mikael Salminen lähtee ensi viikolla Euroopan Tourin karsintojen ykkösvaiheeseen.

Mikael Salminen nousi päätöspäivänä Audi Finnish Tour -kisan voittoon. Kisa pelattiin Salmisen kotikentällä Suur-Helsingin Golfin Lakistossa. Naisten sarjan ykkönen oli Ida Kaukinen.

Henri Satamalle ei riittänyt neljän lyönnin johto Audi Finnish Tourin toiseksi viimeisessä osakilpailussa. Satama putosi jakamaan toista sijaa Lohjan Kim Koivun kanssa. Kisan voittoon porhalsi kotikentällään SHG:n Lakistossa Mikael Salminen.

Salminen pelasi tänään tuloksen 67 eli neljä alle parin. Neljä alle oli myös miehen yhteistulos kolmelta kierrokselta. Satama lähti päivään tuloksesta viisi alle parin, mutta 73 lyönnin kierros pudotti hänen lyönnin päähän voittajasta.

”Sanoin eilen muutamalle kaverille, että viiden lyönnin ero ei ole mahdoton kiinniotettava. On niin kireä viritys ollut kentällä, ja lipunpaikat ovat olleet hankalat, että tiesin kaiken olevan mahdollista”, Salminen kertoi FT:n tiedotteessa.

”Onneksi sain viimeisellä laitettua birdien sisään, kun kahdella edellisellä reiällä en ollut käyttänyt paikkoja hyväkseni.”

Voitto karkasi Sataman hyppysistä kuudella viimeisellä reiällä, jotka Nurmijärven mies pelasi kolme yli parin. Myös Kim Koivu onnistui tänään. Hän pelasi Salmisen tapaan neljä alle parin.

Ennen ensi viikolla Vuosaaressa pelattavaa finaalia ranking-kärjessä on niukasti Tuomas Salminen ennen Kim Koivua. Ranking on kuitenkin äärimmäisen tasainen, joten monella pelaajalla riittää jännitettävää ensi viikonloppuna.

Vasta 13-vuotias Hiltunen sijoittui kolmanneksi

Ida Kaukisen yhteistulos oli seitsemän yli parin.

Ida Kaukisen yhteistulos oli seitsemän yli parin.

Juha Hakulinen / Finnish Tour

Naisten sarjan ykkönen oli eilisen jälkeen kärjessä ollut Ida Kaukinen Sarfvikista. Hän onnistui pitämään seurasiskonsa Hannele Mikkolan takanaan yhden lyönnin turvin.

”Emme tienneet kumpikaan kierroksen aikana, mikä oli tilanne. Vasta kun palautimme tuloskortteja, selvisi, että voitin. Mutta on todella kiva voittaa, kun tämä kausi ei ole tähän mennessä sujunut kovin hyvin”, Kaukinen iloitsi.

”Tänään oli paljon helpompi päivä kentällä kuin eilen. Vaikka tulos oli heikompi, peli oli parempaa. Ei tarvinnut pelastella koko aikaa.”

Kolmanneksi sijoittuivat Ella Salminen Rauma Golfista ja Vanajanlinnaa edustava Kerttu Hiltunen, joka on vasta 13-vuotias.

 

Etsi luettavaa