Hyppää sisältöön

Huippugolfin hitaimmat pelaajat listattuna – Bryson DeChambeau löysi voittajansa

Bryson DeChambeaun hidas peli on nostanut sääntöjen uudistamisen tarpeen golfin kuumimmaksi puheenaiheeksi

Golfpunk-sivuston top 5 -listalla kuhnareiden kuninkaina on kaksi entistä maailmanlistan ykköstä ja kaksi tour-jyrää. Itseoikeutetusti sopan pääkokkina häärii Bryson DeChambeau.

Pelin hitaus pääkiertueilla on nostanut aiheen syystäkin keskustelunaiheeksi, jollaisena se pysyy, kunnes peliä nopeuttavia sääntöjä ja rangaistuksia pannaan käytäntöön.

Bryson DeChambeau on saanut lempinimen Hullu tiedemies, innovatiivisen ja analyyttisen lähestymistapansa vuoksi. Hän laskee kaiken mahdollisen ja ennakoi myös kuhunkin lyöntiin liittyvät elementit  pedanttiseen tapaansa. Tulokset ovat olleet todella hyviä, mitalin kääntöpuoli vaan on se, että DeChambeuau on tolkuttoman hidas.

Hän joutui tikunnokkaan erityisesti Lähi-idän kisoissa talvella, joiden yhteydessä Brooks Koepka laukoi kovaa tekstiä siitä, kuinka joidenkin pelaajien annetaan pelata täysin omaan tahtiinsa. DeChambeau ei tietenkään ole ainoa kuhnari, mutta liekkejä keskusteluun tuli moninkertaisesti lisää FedEx Cupin ensimmäisen finaalikisan yhteydessä.

DeChambeau käytti lähestymislyöntinsä suunnitteluun pallolle saavuttuaan yli kolme minuuttia ja alle kolmemetrisen putin suunnitteluun 2 minuuttia ja 20 sekuntia.

Sosiaaliseen mediaan jaetut videot näistä ”ilotulituksista” saivat myös maailmanhuiput toistamaan vaatimuksensa siitä, että sääntöjä on luotava pelin nopeuttamiseksi ja tuntuvia rangaistuksia annettava itsekkäille pelaajille.

European Tour alkoi jo aiemmin kesällä suunnitella uudistuksia pelin nopeuttamiseksi. Se julkaisi maanantaina oman toimenpidelistansa, jonka jatkoksi Tourin pomomies Keith Pelley julkaisi tätä tukevan kirjoituksen Tourin sivuilla.

PGA Tourilla ei sakkoja tai rangaistuslyöntejä ole jaettu, mutta kiertueista suurin ei varmasti voi jäädä tuleen makaamaan. Paineita tulee monelta puolelta.

DeChambeun hidas peli on monen mielestä se niitti, joka pakottaa PGA Tourin toimimaan.

Golfpunk sivusto julkaisi elokuun 11. päivänä oman listauksensa PGA Tourin hitaimmista pelaajista. Potentiaalisia ehdokkaita oli varmasti paljon, ykköseksi nousi ohi DeChambeaun kuluvalla kaudella uransa viidennen voittonsa USA:ssa ottanut konkari J.B.Holmes.

Hänellä on näyttöjä pidemmältä ajalta: edelliskaudella Holmes raivostutti Torrey Pinesin kentällä San Diegossa kisan loppuvaiheilla niin kanssapelaajansa, yleisön kuin TV-yhtiönkin edustajat minuutteja kestäneellä hortoilullaan viimeisellä reiällä.

Heinäkuisessa The Open Championshipissa Holmes oli päätöspäivänä nopean pelin apostolin Brooks Koepkan parina. Miesten näkemykset pelinopeudesta menevät pahasti ristiin ja tämä näkyi kivikasvoisena tunnetun Koepkan elekielestä.

Golfpunk-sivuston mainion listan perusteluineen ja videoineen löydät täältä. Kolmanneksi ”ylsi” pitkän linjan kuhnari Ben Crane. Jason Day jätettiin neljänneksi ja Jordan Spieh oli viides.

Etsi luettavaa