Hurjan pitkä bogiton putki toi Roope Kakolle kauden parhaan sijoituksen

Roope Kakko pelasi sunnuntaina päivän parhaan kierrostuloksen. KUVA: GETTY IMAGES

Roope Kakko nousi loistavan päätöskierroksen siivittämänä jaetulle kymmenennelle sijalle German Challenge -kisassa.

Roope Kakko kairasi kolme ensimmäistä kierrosta tulokseen 71 (-1). Kolmen tasaisen kierroksen jälkeen espoolainen onnistui kilpailun viimeisellä kierroksella loistavasti pelaten sen tulokseen 66 eli kuusi alle. Kyseessä oli kilpailun paras tulos sunnuntaina, ja se nosti Kakon tuloksissa jaetulle kymmenennelle sijalle.

Kyseessä on Kakon paras tulos kuluvalla kaudella.

Yksi selittävä tekijä hyvälle sijoitukselle on se, että Kakko teki hyvin vähän paria heikompia tuloksia. Koko kisassa hän teki ainoastaan kolme bogia ja yhden tuplan.

Kahdella viimeisellä kierroksella paria huonompia reikiä ei tullut yhtään. Itse asiassa edellisen bogin tai sitä huonomman reikätuloksen hän oli tehnyt toisen kierroksen kakkosreiällä, joten Kakon bogiton putki oli peräti 52 reiän mittainen.

Roopella on vielä matkaa Tiger Woodsin ennätykseen. Golflegenda pelasi vuonna 2000 peräti 110 reikää perättäin ilman bogia. Naisissa Jin Young Ko onnistui tekemään perättäin 114 paria tai parempaan.

Muista suomalaisista Lauri Ruuska sijoittui jaetulle 21. sijalle tuloksella -7 (70-72-69-70). Alex Hietalan tasainen sarja -6 (71-70-71-70) riitti jaettuun 28. sijaan. Oliver Lindell jakoi tuloksellaan -2 (72-70-73-71) sijaa 48.

Kilpailun voitto ratkeaa vasta uusinnassa, jossa kohtaavat Puolan Mateusz Gradecki ja Espanjan Alejandro Del Rey.

Ensi viikolla pelataan Irish Challenge. Irlannin-kisassa ei Kakko ole mukana, joten hän voi jatkaa bogitonta taivaltaan kahden viikon kuluttua Vierumäki Finnish Challenge -kisassa.