Hyppää sisältöön

Huikea jännitysnäytelmä luvassa – Tiger Woods nousi kärkiryhmään, Molinari johtaa kahdella

Kärkiryhmässä pelaavat huomenna Tiger Woods

Tämänvuotinen Masters Tournament saa huikean päätöspäivän, sillä Tiger Woods pelaa jälleen major-kilpailun voitosta. Ennustettu ukkonen aiheuttaa poikkeusjärjestelyjä.

Francesco Molinari lähtee Masters Tournamentin päätöspäivään johdossa. Vakuuttavia otteita kolmen päivän aikana esittänyt italialainen paransi lauantaina entisestään ja on nyt yhteistuloksessa -13 (70-67-66).

Molinari onnistui välttämään tänään Augusta Nationalin karikot, eikä hänen merkitsijänään toimineen Jason Dayn tarvinnut merkitä hänen tuloskorttiinsa yhtään bogia. Birdiejä tuli sitäkin enemmän: kuusi.

Molinarin huippuhetki sattui takaysin puoliväliin, kun hän teki neljä perättäistä birdietä rei’ille 12–15. Putki käynnistyi, kun Molinari teki melkein hole-in-onen 12. reillä.

Viimeisellä reiällä Molinari näytti, että hermo pitää. Hän rullitteli pallon bunkkerista noin 35 metristä aivan lipun viereen, mistä hänen oli helppo laittaa lyhyt par-putti sisään.

Par varmisti sen, että Molinari pääsee huomenna kahden lyönnin johdosta päätöskierroksella.

Molinari saa huomenna peliseurakseen Tony Finaun ja Tiger Woodsin, jolla oli tänään loistava pelipäivä, vaikka ”Tiikeri” aloitti kierroksen hieman yskien Hän oli viiden reiän jälkeen yksi yli parin, mutta loput reiät yleisön suuri suosikki iski kuitenkin kuusi alle ja nousi yhteistulokseen -11 (70-68-67).

Woodsin kohokohtia lauantaina oli tämä seitsemän reiän lähestyminen. Pidätelty rauta 9 noin 130 metristä meni aivan lipun juureen.

Huomiseksi Augustaan on ennustettu ukkosta, mikä aiheuttaa erikoisjärjestelyjä. Lähtöaikoja on aikaistettu reilusti, ja pelaajat lähetetään matkaan kahdelta tiiltä kolmen hengen ryhmissä.

Se ei välttämättä ole Tigerille hyvä asia, sillä hänen kroppansa on tunnetusti kärsinyt pitkän uran aikana, eikä se ei ole enää niin vetreä kuin nuoruusvuosina.

Woods sanoikin televisiohaastattelussa, että edessä on aikainen herätys, sillä hän aikoo laittaa kellon soimaan neljän aikoihin aamuyöstä. Ensimmäiset pelaajat lähetetään matkaan puoli kahdeksalta ja kärkiryhmä jo klo 9.20 eli 16.20 Suomen aikaa.

Erittäin tyytyväiseltä haastattelussa vaikuttanut Woods sanoi, että kropan ja mielen virittäminen kestää nykyään pidempään kuin aiemmin.

Kolmas mies kärkiryhmässä on Tony Finau (-11), joka vastasi lauantain parhaasta tuloksesta yhdessä Patrick Cantlayn ja Webb Simpsonin kanssa. Kolmikko kirjautti tuloksen 64.

Neljäntenä kilpailussa on Brooks Koepka, joka hakee lyhyen ajan sisään jo neljättä major-voittoaan. Koepka on neljä lyöntiä Molinaria perässä. Hän pelaa huomenna viidettä sijaa jakavien Ian Poulterin ja Simpsonin kanssa.

Koepka nousi voittotaisteluun mukaan 15. reiän eaglen ansiosta, joka tuli näin lyhyeltä matkalta:

Tulospalvelu

Etsi luettavaa