Hyppää sisältöön

Hovlandin tuplapumppaus tuo lisää pituutta ja draw-kierteen

Viktor Hovland on PGA Tourin rankingissa sijalla 24.

Viktor Hovlandin pumppausdraiveri herätti huomioita BMW Championshipissä. Mistä norjalaisen eriskummallisessa lyöntitekniikassa on kyse.

Maailmanlistan sijoituksen perusteella Pohjoismaiden ykköspelaajaksi noussut Viktor Hovland on aloittanut Olympic Fieldsin vaikeaksi viritetyllä kentällä pelattavan BMW Championshipin hyvin.

Hän on avauspäivän jälkeen jaetulla 14. sijalla tuloksella +1, kun kärkimies Hideki Matsuyaman johtotulos on -3. Vain kolme pelaajaa onnistui torstaina alittamaan parin.

Hovlandin pelissä katseet kiinnittyivät jälleen yhteen asiaan: välillä hän pysäyttää draivin kesken downsvingin, lataa sen uudestaan ylös ja antaa palaa. Miksi hän oikein tekee niin?

Oheisella videolla norjalainen kertoo, että hän tulee normaalisti palloon hieman leikaten, mutta kyseisen pumppausharjoitteen avulla hän saa mailan tulemaan palloon sisältä, joka tuottaa oikealta vasemmalle kääntyvää kierrettä. Samalla  se tuo lyöntiin lisää mittaa lähes 15 metriä.

”Kun pallot eivät mene erityisen paljon vinoon, olen pohtinut, että miksi en käyttäisi sitä”, Hovland perustelee.
 

Muut parin alittajat avauskierroksilla olivat Tyler Duncan (-2) ja MacKenzie Hughes (-1). Par-tulokseen ylsi kaiken kaikkiaan kymmenen pelaajaa, joiden joukossa muun muassa Rory McIlroy, Tony Finau ja Matthew Fitzpatrick

Viime viikon voittaja ja Fed Ex Cupia johtava Dustin Johnson jakaa Hovlandin kanssa 14:tä sijaa tuloksella 71 (+1).

Tulostaso on pysynyt kurissa, koska kenttä on viritetty äärimmäisen vaikeaksi. Esimerkiksi Ruotsin Alex Noren sanoi, ettei ole koskaan pelannut yhtä vaikealla ja nopealla kentällä.

Noren pelasi avauskierroksen tulokseen 72 (+2) eli lyönnin paremmin kuin esimerkiksi Tiger Woods.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa