Hyppää sisältöön

Hovland ja Åberg tekivät Ryder Cupin historiaa – Scheffler ja Koepka kukistuivat luvuin 9/7

Viktor Hovland ja Ludvig Åberg pelasivat lauantaina kuin hurmiossa sen jälkeen, kun Scottie Scheffler ja Brooks Koepka antoivat heille valttikortit käteen omalla haparoinnillaan. KUVA: GETTY IMAGES

Avauspäivän jälkeen luvuin 6,5-1,5 ajurin paikan napannut Euroopan joukkue kasvatti skandinaavien voitolla maailmantähdistä johtoaan. Lauantain nelinpelien jälkeen USA on toivottoman tuntuisessa tappioasemassa pistein 2,5-9,5.

Euroopan mahdollisuudet saavuttaa seitsemäs perättäinen voitto Ryder Cupin kotiotteluissa kasvoivat entisestään Marco Simone Golf Clubilla toisen päivän ensimmäisten tuntien aikana.

Rory McIlroy ja Tommy Fleetwood olivat 11 reikää pelattuaan kolme up Jordan Spiethia ja Justin Thomasia vastaan.

Eurooppalaisilla oli mahdollisuuksia suurempaankin johtoon, sillä etenkin Jordan Spiethin kenttäpeli on ollut varsin luokatonta ja itseluottamus nollassa.

McIlroy & Fleetwood sinetöivät voittonsa lopulta vasta 17:lla luvuin 2/1.

Tätä ennen Hovland ja Åberg olivat jo nylkeneet onnettomasti pelanneen USA:n tähtiparin, ja USA oli ottanut ensimmäisen voittonsa parin Max Homa & Brian Harman tuomana luvuin 4&2 Shane Lowrysta ja Sepp Strakasta.

Ennen viimeisen ottelun Jon Rahm & Tyrrell Hatton vs. Xander Schauffele & Patrick Cantlay ratkaisua ottelun kokonaistilanne oli Euroopan eduksi 8,5-2,5.

15:n reiän jälkeen tilanne ottelussa oli tasan.

16:lla USA:lla oli huomattavasti lyhyempi birdieputti. Tyrrell Hatton onnistui kuitenkin upottamaan oman puttinsa muutaman metrin matkalta. Tämän jälkeen Xander Schauffele missasi oman puttinsa, Eurooppa siirtyi johtoon.

Lopullinen ratkaisu tuli todella näyttävällä tavalla.

Jon Rahm löi 17:lla (par-3) lähes reikään. Patrick Cantlayn puntti ei tutissut, hänen lyöntinsä päätyi vajaaseen kahteen metriin. Ottelun odotettiin menevän viimeiselle reiälle, mutta Xander Schauffelen kohtaloksi tuli missata toinen perättäinen birdie-putti.

Loppunumeroiksi kirjattiin 2/1.

Eurooppa siirtyi johtoon ennen nelipalloja luvuin 9,5-2,5.

USA:n supertähdille täystyrmäys

Toisessa ottelussa USA:n nimekkäin parivaljakko Scottie Scheffler & Brooks Koepka antoi kolmella ensimmäisellä reiällä otteen Viktor Hovlandille ja Ludvig Åbergille.

Supertähdet tekivät alkuun tuplan, bogeyn ja tuplan häviten kolme ensimmäistä väylää.

Neljännellä (par-3) Åberg naulasi lähestymisensä aivan lipun juureen, eurooppalaiset olivat jo neljä up.

Kun Åberg upotti vielä kuudennella Hovlandin hienosta tarjoilusta birdieputin kuudennella, oli USA:n tähtipari viisi down ja peli käytännössä ratkaistu.

Eurooppalaiset saivat tilanteesta vain lisää virtaa peliinsä.
Brooks Koepka peli hajosi kierroksen edetessä tasolle, joka ei mahdollistanut alamäen jatkumista.

Ryder Cupin ennätys

Ottelu päättyi jo 11:lla uskomattomin murskaluvuin 9/7.

Voittomarginaali on nelinpelissä Ryder Cupin kaikkien aikojen suurin.

Pelatuista 11:sta reiästä Hovland & Åberg voittivat yhdeksän, kaksi tasattiin.

  • aiempi ennätys nelinpeleissä oli USA:n Hale Irwinin ja Tom Kiten nimissä. He voittivat 1979 Ken Brownin ja Des Smythin luvuin 7/6.
  • eurooppalaisten ennätystä pitivät nelinpelissä aiemmin hallussaan Jose-Maria Canizares ja Jose Rivero. He kurittivat Tom Kitea ja Calvin Peetea 1985 luvuin 7/5.
  • Viktor Hovland ja Ludvig Åberg paransivat siis varsin reilusti vanhoja ennätyksiä luvuilla 9/7.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa