Hyppää sisältöön

Houstonissa voiton vei yllätysnimi

Jim Herman voitti Houston Openin.

Jim Herman otti neitsytvoiton PGA Tourilla ja sai kutsun ensimmäistä kertaa Masters Tournamentiin.

Shell Houston Openin viimeisellä kierroksella altavastaaja Jim Herman otti uran ensimmäisen tour-voiton ja ansaitsi viimeisen kutsun Masters Tournamentiin torstaina käynnistyvään. Loppureikien kärkitaistelussa Herman kukisti toiseksi sijoittuneen Henrik Stensonin ja kolmanneksi jääneen Dustin Johnsonin.

Henrik Stenson sijoittui Houston Openissa toiseksi.

Henrik Stenson sijoittui Houston Openissa toiseksi. (Kuva: Scott Halleran / Getty Images)

Ratkaisevaksi lyönniksi osoittautui väylällä 16 kuppiin uponnut chippi. Herman säilytti 54 reiän johtopaikkansa. Voitto oli samalla hänen uransa ensimmäinen sijoitus kolmen parhaan joukkoon PGA Tourilla. Herman on pelannut tourilla kaudesta 2011 lähtien, mutta onnistui säilyttämään kortin rahalistan kautta vasta kaudella 2015. Muina vuosina hän ansaitsi pelioikeuden karsinnoissa. 

Herman on ollut yksi kauden parhaita pallonlyöjiä ja sijoittuu tarkkuutta ja pituutta kuvaavassa Total Driving -tilastossa seitsemänneksi. Ball Striking tilastossa Herman on hienosti kuudentenatoista. Tämä tilasto laskee yhteen Total Driving -lukemat ja griiniosumatilastot.

Shell Houston openissa Herman oli kilpailun toiseksi tarkin rautapelaaja. Voiton mahdollisti myös upea puttaaminen. Viikon aikana Herman upotti putteja 3-6 metristä huikealla 50 prosentin varmuudella. Dustin Johnson oli yllättäen kilpailun paras griineillä, mikä lupaa hyvää Masters viikkoa ajatellen.

Jim Hermanin matka jatkui sunnuntaina kodin sijaan suoraan Augustaan. Mastersissa Herman pelaa ensimmäistä kertaa. 

Leaderboard

Kuvat: Getty Images

Etsi luettavaa