Hyppää sisältöön

Hotelli Korpilampi – Keskellä luontoa, lähellä golfkenttiä

Hotelli Korpilampi sijaitsee saman nimisen lammen rannalla.

Kotimaan matkailun suosio on kasvussa myös golfarien keskuudessa. Hotelli Korpilampi tarjoaa pääkaupunkiseudulle matkustavalle golfarille verrattoman tukikohdan.

RUUHKA-SUOMEN ulkopuolella asuvalle golfarille loistava matkailukohde on pääkaupunkiseutu, sillä missään muualla Suomessa ei löydy yhtä tiheässä näin paljon golfkenttiä.

Esimerkiksi Kehä III:n liepeillä sijaitsee monta vierailun arvoista golfkenttää. Täydellisen tukikohdan pääkaupunkiseudulle suuntautuvalle golfmatkalle muodostaa hotelli Korpilampi muun muassa loistavan sijaintinsa ansiosta.

Katsotaanpa karttaa. Lähimpänä hotelli Korpilampea sijaitsevat Suur-Helsingin Golfin kentät Luukki ja Lakisto. Sympaattiseen Luukkiin on pieniä teitä pitkin matkaa vain neljä kilometriä, eikä kisakenttänä meritoituneeseen Lakistokaan ole montaa kilometriä pitempi matka. Ringside Golfiin on seitsemän kilometriä ja Master Golfiin kymmenen. Lähistöllä on myös Vantaan puolella sijaitseva Keimola Golf.

Kun reviiriä laajentaa, parissakymmenessä minuutissa köröttelee Kehä III:sta länteen Espoon Golfseuraan ja Gumböle Golfiin. Kehätien päästä Kirkkonummen puolelta löytyvät Sarfvik Golf ja Hirsala Golf, molempiin ajaa puolessa tunnissa. Eikä Nurmijärvi Golfiinkaan ole sen pitempi matka.

Suur-Helsingin Golfin Lakiston kenttä kulkee vaihtelevassa maastossa.

Suur-Helsingin Golfin Lakiston kenttä kulkee vaihtelevassa maastossa.

Lassi Pekka Tilander

ON SELVÄÄ, että tällaisessa kattauksessa riittää nautittavaa helposti moneksi päiväksi, joten myös asumiseen kannattaa panostaa. Hotelli Korpilammen puolesta puhuvat loistavan sijainnin lisäksi viihtyisyys ja luonnonläheisyys.

Espoossa sijaitsevaan hotelliin ajetaan maaseutumaista maisemaa pitkin ja perillä odottaa kirkkaan erämaalammen äärellä sijaitseva majoituspaikka. Ei uskoisi, että ollaan vain kolmen peninkulman päässä Helsingin keskustasta.

1970-luvulla rakennettua hotellia on uusittu vuosien varrella, mutta julkisivu on suojeltu, mikä tarjoaa arkkitehtonisen aikamatkan Kekkosen ajan Suomeen. Vuonna 1977 avatun hotellin vihki juhlallisesti käyttöön muuten silloinen pääministeri Martti Miettunen ja samana vuonna se jäi Suomen poliittiseen historiaan Miettusen jälkeen pääministeriksi nousseen Kalevi Sorsan isännöimästä Korpilampi-seminaarista.

Vaikka hotelli tunnetaan erityisesti seminaarien ja kokouksien pitopaikkana, vapaa-ajan matkustajat ovat sinne enemmän kuin tervetulleita. Etenkin kesällä hotellista löytyy hyvin tilaa ja hinta-laatusuhde on kohdallaan, mistä kertovat asiakkaiden kiitokset hotellien varauspalveluissa ja Trip Advisorissa.

Uima-altaalta on pääsy ulkoterassille, jossa voi pulahtaa Korpilampeen.

Uima-altaalta on pääsy ulkoterassille, jossa voi pulahtaa Korpilampeen.

Hotelli Korpilampi

GOLFARIEN MIELEEN varmasti on se, että hotellista löytyy suuri saunaosasto uima-altaineen. Suoranaista luksusta on pulahtaa golfkierroksen jälkeen puhdasvetiseen ja virkistävään lampeen ja jäädä aistimaan terassille kesäillan taikaa.

Aamiaisella ja illallisella voi puolestaan nauttia ainutlaatuisesta maisemasta suurien ikkunoiden läpi, sillä ravintolasta on esteetön näky 400 metriä pitkälle lammelle. Illallisen voi myös herkutella idyllisellä terassilla lammen rannassa.

Korpilammelta käsin on siis kätevää kulkea golfkentille, mutta sinne on myös helppo tulla eri puolelta Suomea: käänny Kehä III:lta Vihdintielle ja sen jälkeen Lahnuksen liittymästä oikealle. Autoilijan on hyvä tietää, että hotellin asukkaille pysäköinti on maksutonta.

Mikäli haluaa vierailun yhteydessä piipahtaa Helsingin keskustassa tai Espoon Leppävaarassa kauppakeskus Sellossa ostoksilla, se onnistuu kätevästi myös julkisilla kulkuvälineillä. Bussi numero 236 vie suoraan hotellin edestä Leppävaaran asemalla, josta voi halutessaan jatkaa junalla Helsinkiin.

Tilavassa sviitissä viihtyy helposti usean päivän ajan.

Tilavassa sviitissä viihtyy helposti usean päivän ajan.

Hotelli Korpilampi

Hotelli Korpilampi

  • Avattiin vuonna 1977.
  • Hotellin yhteydessä on paljon aktiviteetteja, kuten kuntosali, squash-kenttä ja fatbike-vuokraamo. Suoraan ovesta pääsee lumoavaan luontoon liikkumaan ja kävelysauvat saa lainaksi vastaanotosta.
  • Vesipuisto Serena sijaitsee kävelymatkan päässä.

Kaksi kenttää lähellä Korpilampea

Suur-Helsingin Golf Luukki (4 km)

Tunnelmallinen Luukki viettelee pelaajan upealla luonnollaan ja perinteillään. Kenttä on puistomainen, helposti kuljettava ja kaunis. Aamukierros Luukissa, kun metsä herää eloon ja hento usva hallitsee maisemaa, on puhdistava kokemus. Vuonna 1967 rakennettua kenttää on vuosien varrella mittavasti paranneltu, mutta alkuperäinen Luukin henki on tallella. Hyvän mielen kenttä isolla hoolla!

Suur-Helsingin Golf Lakisto (7 km)

Lakistoa on tituleerattu uudistuksen jälkeen pääkaupunkiseudun mielenkiintoisimmaksi kentäksi. Kenttä on vaihteleva, moni-ilmeinen ja tasokas. Jokaisella väylällä on oma luonteensa, minkä ansiosta pelaamisen ilo ei laannu kierroksen aikana hetkeksikään.

Kentän kunto ja entistä helpommin aukeava layout ovat saaneet kiitosta kilpapelaajia myöten.

Etsi luettavaa