Hyppää sisältöön

Honkala ja Mäihäniemi Linnan sankareina

Matias Honkala ei onnistunut kartuttamaan Euroopan pistetiliä juniorien Ryder Cupissa.

Nuori Matias Honkala Finnish Tourin voittoon. Jenna Mäihäniemen johto piti loppuun saakka.

Koko alkukauden mahtavia otteita esittänyt Matias Honkala (-11) otti uransa ensimmäisen Audi Finnish Tourin osakilpailuvoiton tiistaina Linna Golfissa päättyneessä kilpailussa. Honkala, 17, oli lopulta lyönnin verran parempi kuin toisen sijan jakaneet Kristian Kulokorpi (-10) ja Joonas Granberg (-10). Naisten kilpailussa Jenna Mäihäniemen (+3) ensimmäisellä kierroksella hankkima johto kesti lopulta maaliin saakka. Toisen sijan tuloksella +5 jakoivat Tiia Koivisto, Anna Kuitunen ja Hannele Mikkola.

Vauhdilla suomalaisen kilpagolfin terävimpään kärkeen loikannut Matias Honkala on ollut alkukauden todellinen komeetta. Hän voitti Finnair Junior Tourin kauden avauskilpailun pelattuaan kolme kierrosta tulokseen -16. Kaksi viikkoa sitten Nordcenterin Audi Finnish Tourilla hän oli toinen, ja nyt räjähti pääpotti. Voitto kovien ammattilaisten keskellä ei laittanut nuorta miestä hämilleen.

”Todella hyvältä tuntuu. Peli sujui hyvin, ja lyönti oli aivan loistava”, Nevas Golfia edustava Honkala kiteytti voittotunnelmat.

Päivän kierros sujui pelisuunnitelman mukaan, eikä liika jännityskään pilannut peliä.

”Vähän näillä viimeisillä väylillä jännitti. Mutta hyvin pystyin rentoutumaan ja tiesin, että tänään on pelipäivä. Pystyin laittamaan parastani.”

Honkalan valmennuspuoli on Timo Rauhalan hoidossa. Omatoiminen nuorimies tykkää työskennellä Rauhalan kanssa.

”Meillä on hyviä treenejä. Näemme noin kerran viikossa. Tykkään myös treenata yksin, se sopii minulle. Välillä on totta kai hyvä käydä tarkistamassa valmentajan luona, että kaikki on kunnossa”, merkonomiksi opiskeleva Honkala kertoi.

Voittajan seuraavat haasteet odottavat kesäkuun alkupuolella Saksassa. Silloin pallo lähtee ilmaan German Boys -kilpailussa.

Honkala kävi tiukkaa kilpailua voitosta Kristian Kulokorven ja Joonas Granbergin kanssa. Kulokorven hyvin sujunut peli sakkasi viimeisellä yhdeksällä reiällä todella pahasti, eikä myöskään Granberg saanut kaivettua tarvittavia birdiejä viimeisten reikien aikana. Kilpailun neljäs oli Kim Koivu (-9) ja Väinö Viitaharju (-5) nousi viidenneksi upean 65 lyönnin kierroksen turvin.

Mäihäniemi naisten ykkönen

Naisten kilpailussa Master Golf Clubin Jenna Mäihäniemen rutiini riitti tuomaan hänelle voiton. Ensimmäisen päivän upea kierrostulos 66 toi riittävän ison kaulan, joka riitti sitten loppuun asti. Mäihäniemen kanssa viimeisessä ryhmässä pelanneet Tiia Koivisto ja Anna Kuitunen tarjosivat kovan vastuksen, mutta lopulta voittomarginaaliksi jäi kaksi lyöntiä. Hannele Mikkolan voittohaaveet vastaavasti romuttuivat viimeisen reiän tuplabogeyyn.

Mäihäniemi oli hieman kaksijakoisissa tunnelmissa kilpailun jälkeen.

”Ensimmäinen päivä oli todella vahvaa tekemistä. Sen jälkeen tuli muutamia virheitä, jotka maksoivat. Mutta voitto on aina voitto”, Mäihäniemi tuumasi. 

”Kyllä tässä pitää vielä treenata, että pääsee seuraavalle tasolle. Se seuraava taso on sitä avauspäivän tasoa. Lyöntiin pitää saada vähän lisää tehoa ja tarkkuutta”, Mäihäniemi jatkoi.

Linna Golfin kenttä on moneen kertaan äänestetty Suomen parhaaksi kentäksi. Se on myös Mäihäniemen suosikkikenttä.

”Kaikki väylät täällä ovat birdieväyliä. 9 ja 18 ovat erityisen hienoja”, Mäihäniemi kehui.

Audi Finnish Tour jatkuu jo 10. kesäkuuta. Silloin on ohjelmassa Paltamo Open.

Linkki tuloksiin 

Lähde: Audi Finnish Tourin tiedote.

Etsi luettavaa