Hyppää sisältöön

Honkala dominoi Kööpenhaminan CT-kisaa: ”Johtoasema on selvä, mutta virheisiin ei ole varaa”

Matias Honkala pääsee lähtemään kunnon karkumatkalta päätöskierrokselle. KUVA: GETTY IMAGES

Matias Honkala johtaa Copenhagen Challenge -kisaa peräti kuudella lyönnillä ennen päätöskierrosta.

Suomalaiset pelaajat ovat viime vuosina tarponeet Challenge Tourilla tahmeasti. Ilonaiheet ovat olleet yksittäisiä, mutta nyt Matias Honkala näyttäisi ottavan isoa roolia DP World Tourilla pelaavan kvartetin takana.

24-vuotias sipoolainen pääsee nimittäin lähtemään kutkuttavista asemista Copenhagen Challenge -kilpailun päätöskierrokselle, sillä hän johtaa kilpailua ylivoimaisesti 54 reiän jälkeen.

Haastavalla Royal Golf Clubin kentällä Honkala on tuloksessa -12 (70-67-67), kun toista sijaa jakava trio, johon kuuluvat Etelä-Afrikan Casey Jarvis sekä Italian Matteo Manassero ja Andrea Pavan, ovat tuloksessa -6.

Honkala kertoi jännittäneensä kentällä lähes koko kierroksen ajan, mikä ei kuitenkaan näkynyt tuloksessa kuin korkeintaan positiivisena asiana. Yksi syy jännittämiseen on se, että kenttä vaatii onnistumisia tiiltä.

”Tiiltä tämä on niin pirun tiukka kenttä, mutta kun kenttään osuu, niin peli aukeaa. En tiedä, miksi juuri kenttä minulle sopii, mutta virheiltä olen välttynyt tähän asti. Varmaan siksi tulos on niin alhainen”, Honkala kertoi GoGolfille.

”Taktiikka selvillä. Samalla tavalla mennään huomennakin. Johtoasema on selvä, mutta virheisiin ei ole varaa”, hän muistutti.

Kauden ensimmäinen CT-startti

Honkalan saavutusta parantaa se, että kyseessä on hänelle kauden ensimmäinen Challenge Tourin kilpailu. Kaikkiaan hänellä on tätä ennen 25 starttia tällä tasolla.

Challenge Tourin sijaan Honkala on pelannut tällä kaudella hyvällä menestyksellä Nordic Leaguen kisoja. Pohjoismaisen kiertueen rankingissa hän oli ennen tätä viikkoa neljännellä sijalla. Hän on pelannut useassa kisassa voitosta, siinä kuitenkaan onnistumatta.

Lauantaina Kööpenhaminassa Honkala pelasi viimeistä edellisessä ryhmässä Manasseron ja Islannin Haraldur Magnusin kanssa. Hän päihitti nelinkertaisen European Tour -voittajan Manasseron neljällä ja Magnusin peräti yhdeksällä lyönnillä.

Kaikista cutin selvittäneistä pelaajista ainoastaan Pavan onnistui kiertämään yhtä hyvän kierroksen tänään kuin Honkala, mikä nosti häntä peräti 16 sijaa tulosluettelossa.

Moninkertaiset ET-voittajat peliseurana

Huomenna Honkala nousee luonnollisesti kärkiryhmään ja saa seurakseen Manasseron ja Pavanin. Kolmikko starttaa klo 10.16 Suomen aikaa, joten klo 15:een mennessä tiedetään, onko Suomeen tullut uusi Challenge Tour -voittaja.

Suuren johtoaseman puolustaminen ei aina ole helppoa, koska odotukset ovat korkealla myös pelaajalla itsellään. Lisäksi kyseessä olisi Honkalalle ensimmäinen voitto kansainvälisessä ammattilaiskilpailussa. Suomessa Honkala on juhlinut voittoa Finnish Tourilla.

Manasseron tapaan myös Pavanilla on vyöllään monta merkittävää voittoa. Hän on voittanut kaksi kertaa European Tourilla (viimeksi vuonna 2019) ja neljä kertaa Challenge Tourilla.

Tällä kaudella Pavan on sijoittunut parhaimmillaan CT:llä neljänneksi. Manassero oli kolme viikkoa sitten UAE Challenge -kisassa seitsemäs.

Honkalan paras sijoitus Challenge Tourilla on vuodelta 2021, jolloin hän sijoittui Itävallassa kolmanneksi.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa