Hyppää sisältöön

Hong Kong Open pelataan ensi viikolla, mutta ei osana European Touria

Shane tähdittää Hong Kong Openia

Hong Kong Openin piti avata European Tourin kausi 2020, mutta levottomuuksien takia kisa siirrettiin. Ensi viikolla kilpailu käydään, mutta European Tour ei ole mukana järjestelyissä.

Hong Kong Open on ollut pitkään yksi legendaarisimmista Aasiassa pelattavista golfkilpailuista. Maan levottomuuksien ja mielenosoitusten takia kilpailu päätettiin siirtää marraskuussa tulevaisuuteen, sillä kiertueet eivät pystyneet takaamaan pelaajien ja henkilökunnan turvallisuutta. 

Uusi päivämäärä löytyi ja viikon päästä torstaina isketään palloa ilmaan Hong Kong Golf Clubilla erittäin nimekkäiden pelaajien toimesta. Kilpailu on osa Asian Tourin kalenteria 2020 avaten kiertueen. Mukana on vähintään yksi suomalainen, Janne Kaske. Viime vuotisessa kisassa Kim Koivu oli upeasti yhdeksäs. 

Mukaan on saatu kovan luokan pelaajakatras maan tilanteesta huolimatta. The Openin voittaja Shane Lowry lähtee hakemaan pokaalia ja vastassa hänellä on muun muassa Ryder Cup -tähti Tony Finau.  Mielenkiintoinen nimi on pituuslyönnin entinen maailmanmestari Jamie Sadlowsky, joka yrittää istuttaa draivejaan kapean kentän väyliin. 

Alunperin kilpailussa piti olla mukana muun muassa Tommy Fleetwood, sillä ainakin miehen kuvaa käytetään vieläkin kisan promosivulla. Teemu Putkonen on kisaan tällä hetkellä 11:s varamies. 

Samaan aikaan pelataan European Tourin osakilpailua South African Openia, jossa suomalaisista pelaavat Sami Välimäki ja Tapio Pulkkanen

Viasat Golf ja Viaplay näyttävät niin Hong Kong Openin kuin South African Openin suorina lähetyksinä. 

Etsi luettavaa